Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

00389 2 3091 484

Минимално агресивна – лапароскопска хирургија

Лапароскопска или минимално инвазивна хирургија означува еден вид модерна хирургија со која хируршката интервенција во абдоминалната празнина се изведува преку мали шавови на предниот абдоминален ѕид, спротивно на класичната абдоминална хирургија, која се изведува преку долги фронтални абдоминални резови, должина од 10 до 30 сантиметри. На органите во стомакот се пристапува со специјални инструменти преку мали резови на абдоминалниот ѕид, со должина 5-10 милиметри, на неколку места. Преку едниот отвор се воведува камерата која се користи за “гледање” што се прави, а преку другите два отвора (понекогаш и повеќе) се воведуваат инструментите со кои се изведува операцијата.