Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Неврологија и невропсихијатрија

Вовед

НЕВРОЛОГИЈАТА е медицинска дисциплина која се занимава со:

Болести на пореметување на мозочната циркулација – мозочен удар (шлог) како резултат на зачепување на крвните садови од тромб или донесен емболус преку циркулацијата или при крварење во мозокот , мозочните обвивки , како и пореметувања поради аномалии во крвните садови на главата и вратот: . Главоболки, мигрена и др.болни синдроми:. Епилепсии: . Мултипла склероза:. Болести на мускулите ; Болести на рбетниот мозок: и рбетниот столб: Паркинсонова болест: Вртоглавици, пречки со рамнотежата и одењето: Повреди на главата и рбетен столб : Тумори на мозокот и ребетниот мозок и др.

 

 

 

Поврзани услуги

Психијатрија

Електромиографија – ЕМГ

Видни евоцирани потенцијали – ВЕП

Соматосензорни евоцирани потенцијали – СЕП

Аудитивни евоцирани потенцијали и потенцијалите на мозочно стебло – БАЕП

Евоцирани потенцијали

Електроенцефалографија (ЕЕГ)