Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Онкологија и терапија на рак

Ракот е група на болести кои вклучуваат абнормален раст на клетките со потенцијал за инвазија и ширење на други делови од телото. Постојат над 100 видови на рак кој може да се јават кај луѓето. Нормалните клетки го контролираат производството на нивните сигнали за раст, одржувајќи хомеостаза на бројот на клетките и нормалната ткивна архитектура. Клетките на ракот го избегнуваат овој контролен систем и постојат 6 карактеристики кои ги опишуваат: одржување на постојани сигнали за пролиферација, избегнување на супресорите на раст, отпорност на клеточната смрт, овозможување на бесконечно делење, индуцирање на ангиогенеза и инвазија и метастазирање.