Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

ПСИХОЕДУКАТИВНА ПОДГОТОВКА ЗА ПАЦИЕНТИ ПРЕД ОПЕРАЦИЈА

ПСИХОЕДУКАЦИЈАТА Е ПСИХОЛОШКАТА ПОДГОТОВКА НА ПАЦИЕНТИ ПРЕД ОПЕРАЦИЈА е советување на сите пациентите кои се пред операција. Ова советување опфаќа кратка едукација за оперативниот зафат, разговор за стресот и стравот кој пациентот е нормално да го носи и рефлектирање во однос на емоциите кои вклучуваат преплавување, страв и загрозување.

Докажано е дека пациентите кои се психолошки подготвени, советувани и информирани за операцијата, полесно се справуваат со операцијата и побрзо се опоравуаат. Целото семејство исто така учествува во опоравувањето на пациентот и затоа е важно и тие да бидат психолошки подготвени и информирани за она што го очекува пациентот.