Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Што е торакална хирургија?

Торакалната хирургија ја опфаќа оперативната, периоперативната и постоперативната грижа за пациентите со здобиени и конгенитални патолошки состојби во градниот кош. Ова ги вклучува патолошките состојби на белите дробови, езофагусот и ѕидот на градниот кош, како и тумори на медиастинумот, заболувања на дијафрагмата и перикардиумот.  Менаџирањето на дишните патишта и повредите на градниот кош исто така спаѓаат во опсегот на специјалноста торакална хирургија.

Во торакална хирургија спаѓаат:

  • Хирургија на бели дробови
  • Хирургија на тироидна жлезда
  • Хирургија на деформитети на граден кош
  • Хирургија на медиастум