Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

00389 2 3091 484

Видни евоцирани потенцијали – ВЕП

ВЕП – е неврофизиолошки метод при кој со светлосни стимули се испитува трансмисијата од ретината до видната кора .

Индикации :

  • лезии на оптичкиот нерв; видните патишта
  • лезии на ниво на хијазма; видната кора, кортикално
  • слепило
  • диференцирање на васкуларните од демиелинизаторни
  • лезиии докажани на НМР
  • мултипла склероза – 90% е позитивен наод при клинички и субклинички лезии, служат за дијагностички критериуми
  • дијабетична ретинопатија, ретробулбарен неврит и др.