Caktoni kontroll

Schedule a review

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

00389 2 3091 484

Diagnostikimi jo-invaziv prenatal

Diagnostikimi gjenetik jo-invaziv prenatal – VERIFI TEST PRENATAL

10687d7cf57bfbe4dc79f491b95cac67Shumë pak i njohur është fakti se në gjakun e nënës qarkullon ADN-ja e fetusit. Pikërisht mbi këtë njohuri bazohet parimi i diagnostikimit jo-invaziv prenatal (Non-Invasive Prenatal Test – NIPT), i cili mundëson ekzaminimin e ADN-së së fetusit nga mostra e gjakut të nënës. Në laboratorin tonë mund të kryhet testi prenatal  Verifi, i cili përdoret për të kontrolluar gjendjet gjenetike të lindura tek foshnjat menjëherë pas javës së 10 të shtatëzanisë. Me përdorimin e teknologjisë më të re të sekuencave gjenetike, këto teste janë mbi 99% të sakta për një numër  të madh të kushteve apo gjendjeve gjenetike siç janë trizomitë kromozome, aneuploidet, sindromat e fshirjes / dyfishimit dhe përcaktimit të gjinisë.

Ky test nuk përbën asnjë rrezik për shëndetin e nënës apo të fetusit, pasi redukton në minimum rreziqet te cilat bartin testet e tjera prenatale të cilat praktikojnë procedura invazive.

Ajo cfarë nevojitet është vetëm 10 ml gjak i cili merret nga nëna