Caktoni kontroll

Schedule a review

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Elektromiografi – EMG

 

 

EMG është shqyrtim i funksionit të muskujve, nervave periferike dhe rrënjëve e pleksuseve nervore.

Indikacione:

  • polineuropati ( kompresave, traumatike, inflamatore, metabolike;
  • radikulopati:
  • miopati, distrofi muskulore;
  • polimiozitis;
  • sëmundje të lidhjes neuromsukulore (miastenia gravis)

Neurografia – është metodë me të cilën kryhet matja e shpejtësisë së përçueshmërisë nëpër nervat periferike, me ndihmën e të cilës diagnostikohet nëse janë dëmtuar nervat dhe në cilin nivel