Caktoni kontroll

Schedule a review

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Kirurgjia bajpas

My alt text

Çfarë është operacioni koronar bajpas?

Operacioni koronar bajpas është operacion i zemrës. Përdor enë gjaku që mirren nga pjesë tjetër të trupit me qëllim që ta urëzojë ose të bëjë bajpas të pjesës së bllokuar ose të ngushtuar të arterieve koronare (të zemrës). Operacioni i ndihmon njerëzve, arteriet koronare të të cilëve janë ngushtuara ose janë bllokuara për shkak të materialit yndyror të ashtuquajtur pllakë. Bajpasi mundëson sasi më të madhe të rrjedhës së oksigjenit nëpër muskulin e zemrës.

Si bllokohen arteriet e zemrës?

Me kalimin e kohës, yndyrat, kolesteroli dhe substanca të tjera që depozitohen nëpër muret e arterieve formojnë pllaka. Kur vjen në shkëputje të pllakës formohet tromb, rrjedha e gjakut nëpër zemër është e bllokuar dhe mund të çojë në parehati në gjoks të ashtuquajtur anginë madje deri në sulm të zemrës.