Caktoni kontroll

Schedule a review

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

00389 2 3091 484

GASTRO-ENTEROLOGJIA E FËMIJËVE

Gastroenterologjia është degë e pediatrisë që merret me diagnostikimin dhe terapinë e sëmundjeve të sistemit digjestiv dhe të çrregullimeve në të ushqyerin e fëmijëve dhe adoleshentëve. Fokusi i veprimtarisë është trajtimi dhe udhëheqja e çrregullimeve digjestive siç janë refleksi gastroezofageal, dhimbja e stomakut, kapsllëku dhe probleme me të ushqyerin, gjithçka me qëllim që t’u ndihmohet pacientëve dhe prindërve në përballimin me sëmundjen dhe përmirësimin e shëndetit dhe cilësisë së jetës së fëmijës së tyre. Gjendjet që trajtohen janë:

 • Dhimbja e stomakut
 • Kapsllëk
 • Çrregullime në të ushqyerin/trashësi/mosavancim me peshën trupore
 • Diarre me prejardhje infektive
 • Enkomprezë
 • Refluks gastroezofageal dhe sëmundje të refleksit
 • Alergji dhe intolerancë ndaj ushqimit
 • Hiperbilirubinemi/sëmundja e të verdhit
 • Sëmundje inflamatore të zorrëve
 • Pankreatit
 • Sëmundje e Ulçërës
 • Keqabsorbim/keqzierje
 • Kolitis alergjik
 • Sëmundja celiake

SHËRBIME

 • Kontroll nga gastroenterolog pediatër
 • Këshilla për të ushqyer të rregullt të fëmijëve
 • rehidratim oral
 • ultratingull abdominal
 • MSKT 258 të abdomenit
 • Diagnostikim laboratorik
 • pH metri 24-orëshe për diagnostikim të GER
 • Testim gjenetik të Celiakisë
 • Nutrigjenetikë

Diagnostikim dhe terapi

 • dhimbje akute dhe e përsëritshme abdominale
 • kapsllëk tek fëmijë
 • refluks gastroezofageal
 • të vjella të përsëritura
 • alergji ndaj ushqimit
 • diarre kronike dhe keqabsorbim (psh. sëmundja e Celiakisë)
 • çrregullime në të ushqyerin (avancim të dobët në peshë / trashësi)
 • sëmundje akute dhe kronike të mëlçisë
 • terapi intervenoze / infuzione
 • terapi intramuskulare

Këshilla për të ushqyerin

 • Fëmijë të shëndetshëm dhe fëmijë më të vjetër
 • Fëmijë me çrregullime në të ushqyerin (mosushqyerje / trashësi)
 • Fëmijë me alergji ndaj ushqimit
 • Fëmijë me specifika në të ushqyerin tek disa sëmundje / gjendje kronike