Caktoni kontroll

Schedule a review

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Potenciale të dukshme të evokuara – VEP

VEP – është metodë neurofiziologjike e cila me ane te stimulimit te drites shqyrton transmisionin nga retina tek korja pamore.

Indikacione:

  • lezione të nervit optik; rrugët e shikimit;
  • lezione në nivel të chiasm; korës pamore, verbëri kortikale
  • definim të lezioneve vaskulare nga lezionet demielinizatore të dëshmuara në NMR,
  • sklerozë multiple – 90% është gjetje pozitive gjatë lezioneve klinike dhe lezioneve subklinike, shërben për kritere diagnostikuese;
  • retinopati diabetike, nevrit retrobulbar etj.