Caktoni kontroll

Schedule a review

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

00389 2 3091 484

Potenciale të evokuara

Potencialet e evokuara, janë potenciale të shkaktuara, me ndihmën e të cilave perceptohet stimuli i jashtëm i përgjigjes së qendrave të trurit të atyre stimujve.

Në varësit të stimulit me të cilin ato janë shkaktuar dallojmë disa lloje të potencialeve të evokuara, dhe më shpesh të përdorura në praktikën tonë janë: Potenciale të evokuara të shikimit – VEP: Potenciale dëgjuese të evokuara dhe potenciale të trungut cerebral – BAEP: Potenciale të evokuara somatosensore – SEP

Dhimbjet që me këtë metodë mund të “ndriçohen” janë pengesa të shikimit (shikim i dobësuar dhe i humbur) pengesa të dëgjimit (dëgjim i dobësuar dhe i humbur, “gumëzhim”) dhe sisteme sensitive (mpirje, “shpim”, “djegie”, “ndjesi si shpim gjilpërash” etj.)

Shqyrtimi është i padhembshëm, për përgatitjen e tij nuk ka kontraindikacione absolute. Përgatitja përfshin flokë të pastër, pa xhel. Është e nevojshme që personi të mos jetë i uritur dhe në ditën e ekzaminimit të mos pijë sedativë.