Caktoni kontroll

Schedule a review

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

00389 2 3091 484

Potenciale të shkaktuara nga somatosensoria – SEP

 

 

SEP– është metodë e sofistikuar neurologjike që shërben për zbulimin e hershëm dhe lokalizimin e çrregullimeve sensorike (të ndjeshmërisë) të sistemit sensorik, nga periferia drejt sistemit nervor qendror. Ai është test për lokalizimin e vërtetë të dëmtimeve të rrugëve sensorike. Përdoren disk elektroda sipërfaqësore që ngjiten përgjatë trungjeve nervore nga këmbët, duart ose kurrizi dhe regjistrohet potencial përmbledhës nga skalpi mbi rajonin somatosensor. Është metodë plotësisht e sigurt dhe e padhembshme, mund të përsëritet shumë herë.

Indikacione:

  • zbulimi i hershëm i sklerozës multiple është 80% e gjetjes pozitive;
  • dëmtime traumatike ose kompresave në nivele të ndryshme të palcës kurrizore dhe lëndimeve të trurit;
  • sëmundje cerebrovaskulare dhe të ngjashme