Caktoni kontroll

Schedule a review

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

00389 2 3091 484

Sterilizimi

Sterilizimi qendror

Sterilizimi qendror përfshin procedurë komplekse para-sterilizimi dhe sterilizimi gjatë përpunimit të pajisjeve mjekësore, si parakusht themelor për punimin aseptik.

Pranim të pajisjeve mjekësore për përpunim

 • standardizim të transportit dhe pranim të pajisjeve mjekësore;
 • përpunim të pajisjeve mjekësore;
 • trajtim të instrumenteve në vaskë me ultratingull;
 • përpunim me makineri të endoskopisë fleksibile;
 • përpunim me makineri të shisheve për aspirim, nebulizer, tabaka;
 • përpunim me makineri të instrumenteve kirurgjikale, kontejnerëve, zorrëve për aspirim, shisheve për bebe, nallane…;
 • dokumentim të procedurave indikatore;
 • kontroll të mbushjes me indikatorë kimikë
 • dokumentim të procedurës së sterilizimit

 

Përgatitje të pajisjeve mjekësore për sterilizim:

 • paketim të njëanshëm në fletë;
 • paketim të dyanshëm në fletë;
 • paketim në kontejnerë;
 • paketim në peshqirë dhe letër ngjitëse

Mbyllje të fletëve (paketim dy-komponentësh nga film i laminuar dhe letër nga celuloza e pastër midis të cilave gjendet indikator për sterilizim autoklavë dhe sterilizim me gaz) me ndihmë të makinerisë për arritjen e temperaturës prej 175 оC.

Mbyllje të fletëve (paketime dy-komponentëshe midis të cilave gjendet indikator për sterilizim plazmë) me ndihmë të makinerisë për arritjen e temperaturës prej 135 оC.

Përpunim sterilizues të pajisjeve mjekësore

Sterilizim autoklavë – me avull

 • më i përshtatshëm;
 • më i suksesshëm;
 • më i lirë.

Sterilizim formalinë

 • temperaturë e ulët në 60 оC;
 • punë në presion negativ

Sterilizim plazmë me H2O2 dhe rrymë me frekuencë të lartë

 • i sigurt;
 • i besueshëm;
 • i shpejtë;
 • temperaturë e ulët në 55 оC;
 • nuk ka veprim të dëmshëm mbi mjedisin rrethues.

Kontroll të procedurës së sterilizimit

 • test vakumi;
 • Test Bovie & Dick;
 • kontroll biologjik me Atest biologjik 3M.
 • depozitim të pajisjeve mjekësore, lëshim dhe transport.
 • dokumentim të lëshimit të pajisjeve mjekësore.