Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Тимот на Жан Митрев

Назад до Доктори

Д-р Елена Амбаркова Виларова

Специјалист по трансфузиологија

Место на раѓање:

E-mail:

elena.ambarkova@zmc.mk

2000-2003
Специјализација по трансфузиона медицина

1995
Медицински факултет при Универзитетот  „Св. Кирил и Методиј”, Скопје

 


2004- во тек
Трансфузиолог, медицински директор во Клиничка болница “Жан Митрев“, Скопје, Македонија

2010
Асистент по предметот трансфузиологија на Медицински факултет при Универзитетот „ Гоце Делчев”,  Штип

2003-2004
Трансфузиолог во Медицински центар во Велес

1996-2000
Лекар по општа пракса во Медицински центар во Велес

 

2011
2 nd EVF Hands on Workshop on Venous Disease, Виена, Австрија

2009

Научен курс по Трансфузиона медицина-Муртен, Швајцарија

2006

Европска школа за трансфузиона медицина-Либерец,Чешка

2005
Едукативен престој во болница “Endo Klinik”, Хамбург, Германија

  • Лекарска комора на Македонија
  • Здружение на трансфузиолози на Република Македонија
  • ISBT (Internattional Society of Blood Transfusion)
  • Здружение на кардиоваскуларни хирурзи на Р. Македонија

Англиски
Српски