Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

Doza e shëndetit ditor

Kthehu te Doza e shëndetit ditor

07.04.2022

7 Prilli – Dita Botërore e Shëndetit

Planeti ynë, shëndeti ynë

Dita Botërore e Shëndetit festohet çdo vit më 7 Prill, nën kujdesin e Organizatës Botërore të Shëndetësisë (OBSH). Motoja e këtij viti është planeti ynë, shëndeti ynë.

Në vitin 1948, Organizata Botërore e Shëndetësisë mbajti Asamblenë e saj të parë Botërore të Shëndetësisë, duke vendosur të festojë çdo vit 7 Prillin si Ditën Botërore të Shëndetit.
Dita Botërore e Shëndetit mbahet për të shënuar themelimin e OBSH-së dhe organizata e sheh atë si një mundësi për të tërhequr vëmendjen globale ndaj temës së shëndetit, e cila ka një rëndësi të madhe globale. OBSH organizon ngjarje ndërkombëtare, rajonale dhe lokale në këtë ditë që lidhen me një temë specifike.

Dita Botërore e Shëndetit njihet dhe festohet në shumë vende të botës, por edhe nga organizata joqeveritare që trajtojnë çështjet e shëndetit publik. Ata gjithashtu organizojnë aktivitete dhe shprehin mbështetjen e tyre.

Mes pandemisë aktuale dhe ndotjes së planetit që është gjithnë e në rritje, sëmundje të tilla si kanceri, astma dhe sëmundjet e zemrës janë gjithashtu në rritje. Organizata Botërore e Shëndetësisë synon të drejtojë vëmendjen globale në veprime urgjente për të “mbajtur dhe ruajtur shëndetin e njerëzve dhe planetit”.

Prandaj, duke u kujdesur për veten dhe të dashurit tanë, të mos harrojmë të kujdesemi edhe për planetin tonë.