24 ГОДИНИ ВРВНА МЕДИЦИНСКА НЕГА

Нашата експертиза, посветеност и беспрекорна нега за пациентот кој е секогаш во центарот на нашето делување, придонесоа да сме партнер од доверба сите овие изминати години, за што сме бескрајно благодарни.

Закажете преглед

Клиниката во бројки

12

Операции дневно

256

Прегледни дневно

150

Тестови дневно

12,564

Кардиоваскуларни интервенции

160,564

Ехо кардиографии

Искуства на пациенти

"Нашиот ,,стаклен борец,,"

Марија Димеска Николовска е наша долгогодишна пациентка која се справува со ретка болест позната како ,,стаклени коски,,. Таа неделава ја имаше својата 17 операција. Стаклени коски или Osteogenesis imperfecta (OI)…
Марија Димеска Николовска

Пациент

Види повеќе

"Продолжен животот на уште еден наш пациент"

Г-ди Дејан Христоски е млад пациент со тешка дилатативна кардиомиотпатија која во последните неколку години особено се влоши. Тој беше хоспитализиран и му беше направено вградување т.н вештачко срце. Вештачкото…
Дејан Христоски

Пациент

Види повеќе

"Пациенти со прекумерна тежина добија нов живот во Клиника Жан Митрев"

Борче Макаловски од Прилеп како резултат на ендокринолошко нарушување по преживеан стрес се здобива со сериозни здравствени проблеми дијабетес, холестерол и срцеви проблеми. Од нормален човек со активен начин на…
Борче Макаловски

Пациент

Види повеќе

"Во Клиника Жан Митрев изведена е ретка хибридна операција"

Доктор Жан Митрев заедно со својот тим успешно изведе сложена хибридна операција ФЕТ (Frozen Elephant trunk). Оваа операција претставува решение за комплексна состојба на распукување (дисекција) на аортата, при што…
Жан Митрев

Доктор

Види повеќе

Новости

Скрининг за карцином на грлото на матката, ХПВ типизација или ПАП тест?

Главна причина за појава на цервикален карцином е перзистентна инфекција со високо ризични типови на ХПВ ( хуман папилома вирус), кој е најчестата сексуално пренослива инфекција. Не секој ХПВ вирус…
Види повеќе

Цервикоцефаличен синдром и физикална терапија

Што е цервикоцефаличен синдром? Иако звучи прилично компликувано, тој претставува синдром кој се карактеризира со болка и вкочанетост во горниот дел од цервикалниот ‘рбет проследен со главоболка. Синдромот често е…
Види повеќе

Минимално инвазивен ласерски третман на враснато влакно (пилонидален синус)

Пилонидалниот синус претставува хронична инфективна состојба која се карактеризира со формирање на циста или абсцес во предел на глутеалната или интерглутеалната регија. За оваа состојба постојат уште неколку компликувани стручни…
Види повеќе
Види повеќе

Нашиот медицински тим

Жан Митрев

Кардиоваскуларен хирург

Никола Христов

Специјалист по кардиоваскуларна хирургија

Емил Стоицовски

Спец. по анестезиологија и реаниматологија

Константин Митев

Спец. по општа хирургија
Супспец. по трауматологија

Елена Амбаркова Виларова

Спец. по трансфузиологија

Вилма Ампова Соколов

Спец. по интерна медицина
Супспец. по кардиологија

Ирена Андонова

Специјалист по гинекологија и акушерство

Тања Анѓушева

Спец. по интерна медицина
Супспец. по кардиологија

Види повеќе

Галерија

Видеа

Фотографии од болница

Фотографии од апартмани

Види повеќе
Science Image

Наука

Едукација и Наука во клиничката болница Жан Митрев

Континуираната едукација и научната работа претставуваат составен дел од работата на сите здравствени работници во клиничката болница Жан Митрев.  

Во клиниката со овие два дела управува комисијата за едукација и наука, при што ја почитува политиката за научно истражувачка работа, како и правилата на добра клиничка пракса.

Види повеќе

ПРЕВЕНЦИЈАТА Е ПОЛОВИНА ЗДРАВЈЕ

Наши партнери