Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

Doza e shëndetit ditor

Kthehu te Doza e shëndetit ditor

28.09.2020

ME RASTIN E DITËS BOTËRORE TË ZEMRËS, OFROJMË 30% ZBRITJE PËR TË GJITHA EKZAMINIMET E ZEMRËS, TË REZERVUARA DERI NË FUND TË MUAJIT TETOR 2020 

Në maj të vitit 2012, liderat botërorë morën përsipër të punojnë në lidhje me reduktimin e vdekshmërisë nga NDC (Noncommunicable diseases) sëmundjet e patransmetueshme të njohura ndryshe si sëmundje kronike, me 25% në nivel botëror. Kjo duhet të realizohet deri në vitin 2025. Sëmundjet kardiovaskulare janë shkaku i pothuajse gjysmës së të gjitha vdekjeve nga NDC, duke e bërë atë vrasësin numër një në botë.

Kjo është arsyeja përse Dita Botërore e Zemrës është platforma perfekte për t’u bashkuar në luftën kundër sëmundjeve kardiovaskulare dhe për të zvogëluar pasojat e kësaj sfide globale.

Krijuar nga Federata Botërore e Zemrës – “Dita Botërore e Zemrës” informon njerëzit në të gjithë botën se sëmundjet kardiovaskulare (përfshirë sulmin në zemër dhe sëmundjet e zemrës) janë shkaku kryesor i vdekjes, e cila përfshin 17.9 milion jetë në vit. Gjithashtu thekson aktivitetet që çdo individ mund të marrë në mënyrë që të parandalojë dhe kontrollojë sëmundjen kardiovaskulare. Qëllimi kryesor i federatës është të fillojë aktivitete për të edukuar dhe rritur ndërgjegjësimin se duke kontrolluar faktorët e rrezikut të tillë si konsumi i duhanit, dieta jo e shëndetshme dhe pasiviteti fizik, të paktën mund të shmangen 80% e vdekjeve të parakohshme  të cilat vijnë si pasojë e sulmit në zemër ose sëmundjes së zemrës.

“Dita Botërore e Zemrës” është një fushatë globale në të cilën individë, familje, shoqata dhe qeveritë në të gjithë botën marrin pjesë me aktivitetet e tyre për të ndërmarë përgjegjësi për shëndetin e tyre dhe të zemrave të të tjerëve. Përmes kësaj fushate, Federata Botërore e Zemrës bashkon njerëz nga vende dhe prejardhje të ndryshme në luftën kundër sëmundjeve kardiovaskulare dhe nis aktivitete ndërkombëtare për të promovuar një jetë të shëndetshme në të gjithë botën. Shoqata dhe anëtarët e saj besojnë në një botë ku zemra e shëndetshme është një e drejtë themelore e njeriut dhe një element kryesor i drejtësisë globale të shëndetit. Spitali klinik Zhan Mitrev i bashkohet gjithashtu shënimit kësaj dite, duke ofruar një zbritje prej 30% për të gjitha ekzaminimet e zemrës me MR të cilat mund ti rezervoni deri në fund të muajit tetor 2020.