Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

11.05.2010

Донација на “ Филип Втори ” за сликарите од НСТИЛМ

Донација на “ Филип Втори ” за сликарите од НСТИЛМ

Националниот сојуз на телесно инвалидизираните лица на Македонија (НСТИЛМ) организира мегународна ликовна колонија од 20 до 26 април 2010 година во Охрид. На колонијата сликаат 12 ликовни уметници од Македонија и Србија од кои 10 се академски ликовни уметници. Од сликарите тројца се членови на НСТИЛМ. Сликите подоцна ке бидат продадени , а средствата добиени од продажбата наменети за хуманитарни цели. Председателот на НСТИЛМ Г-дин Миодраг Игнјатовиќ, изрази голема благодарност до СБХБ “Филип Втори “ за подрската на оваа хуманитарна манифестација изразена со донацијата на 20 маици за учесниците на колонијата.