Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

16.05.2014

Лабораториски акредитации

Лабораториски акредитации

Во чекор со светските стандарди, нашата биохемиска лабораторија е под секојдневна, комплетна контрола на квалитетот од стандардизирани меѓународни институции. (EQAS – External Quality Assurance Services)

Како резултат на своето високо ниво на квалитет, сигурност и стандардизација, биохемиската лабораторија доби уште еден меѓународен сертификат со златен печат за висок степен на контрола на својот квалитет за сите апарати. (биохемиски анализатор, имунолошки и хематолошки бројач)

Тоа значи дека комплетно сите анализи во нашата лабораторија се високо стандардизирани, сертифицирани и потврдени како сигурни од специјализирана меѓународна институција.

Тоа е награда за нашето десетгодишно успешно постоење и работење по светски стандарди, поради што комплетно стоиме зад точноста и сигурноста на издадените резултати.