Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

11.11.2017

Ново во Жан Митрев Клиник!

 

За првпат во Македонија,д-р Никола Христов,кардиоваскуларен хирург со тим од болницата и во соработка со Клиника за педијатрија изведоа процедура за третман на тешки форми на епилепсија, рефрактерни на медикаментозен третман. VNS (стимулација на вагусен нерв) беше изведена кај деветгодишно дете. Оваа процедура докажано ги намалува бројот на напади кај пациенти со епилепсија,возрасни и деца. Едноставна процедура која веќе почнуваме да ја применуваме во Жан Митрев Клиник и е покриена од Фондот за здравствено осигурување.