Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Препознај го говорот на мозочниот удар

Назад до Дневна доза здравје

12.04.2023

Препознај го говорот на мозочниот удар

Во рамките на нашата кампања наменета за подигање на свеста за препознавање и брза реакција при мозочен удар, достапни се следните услуги по акциски цени:

 • невролошки преглед: 2500 ден.
 • ЕЕГ: 2500 ден
 • ЕЕГ со депривација на сон: 3500 ден.
 • невролошки пакет (преглед+ЕЕГ): 5000 ден.
 • транскранијален доплер: 3500 ден.
 • МР на глава (нативна/контраст): 13500 / 16000 ден.
 • КТ на глава (нативна/контраст): 12000 / 14000 ден.
 • ТЕЕ: 8000 ден.

Препознај ги симптомите на мозочен удар и реагирај „ИТНО“!

 • Изнемоштеност во екстремитетите или парализа на едната страна на телото
 • Темни точки на едното или обете очи, редуциран вид или двојно гледање
 • Ненадејна/нала силна главоболка
 • Отежнат говор

Јавете се на: 02/3091-484