Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Дневна доза здравје

Назад до Дневна доза здравје

29.11.2010

Професор д-р Владислав Барчиковски во посета на ,, Филип Втори ”

Професор д-р Владислав Барчиковски во посета на ,, Филип Втори ”

Полскиот генерал во пензија, д-р Барчиковски, ја посети болницата „Филип Втори“ и оствари средба со академик д-р Жан Митрев. На средбата присуствуваа и претставници на Министерството за култура на Република Македонија.Професор д-р Барчиковски не можеше да го скрие задоволството од можноста да посети една добро организирана здравствена установа каква што е болницата ,,Филип Втори”. Во текот на средбата се разговараше за хуманоста и грижата за пациентите, за што и двајцата се согласија дека е основа на лекарската професија.На 94-годишна возраст, бригадниот генерал, професор д-р Владислав Барчиковски, дојде од Полска за да го прими специјалното признание – Повелба на Република Македонија.