Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

29.03.2023

Знаењето е моќ и затоа треба да се споделува

Младите лекари специјализанти се оние кои во иднина ќе се грижат за здравјето на следните генерации население. Затоа од клучно значење е да го пренесеме знаењето од поискусните на помладите за тие да можат да го применат во својата работа. Соработката со (таг Здружението на Лекари специјализанти) оди токму во таа насока на континуирани заложби за едукација на специјализантите. Викендов беше одржана работилница на тема “Базична ехокардиографија,, на која присутни беа над 30 специјализанти по кардиологија и општа интерна. Како предавачи од нашата клиника кои го споделија своето знаење на оваа тема беа искусните Проф. д-р Милка Клинчева, Доц. д-р Тања Анѓушева и Доц. д-р Планинка Зафировска.