Request an appointment

Request an appointment

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

00389 2 3091 484

Zan Mitrev's Team

Back to Doctors

Dr. Emilija Gorgieva

Neurologist

Place of birth:

Skopje, Macedonia

E-mail:

emilija.gorgijeva@zmc.mk

 • 2008-2012 – Specialization of neurology

University Clinic of Neurology “ Faculty of Medicine “ Skopje

Title : specialist neurologist

 • 2015  up to day – Postgraduate study  of “ Neuroscience “

University :” Goce Delcev” : Stip, R.Macedonia

 • University degree:

2001-2007 –  Faculty of Medicine in Skopje

Diploma with 9,3 mean exams

 • Secondary School diploma :

1997 – 2001  Medical school in dentist technician “Pance Karagozov“,Skopje.

 

 • Neurophysiology, electroencephalography, evoked potentials (visual evoked potentials, somatosensory evoked potentials, auditory evoked potentials), electromiography
 • Preocupation with diagnostic of neurology diseases, especially epileptology, migraine, cerebrovascular diseases, multiple sclerosis
 • 2008-2009 – Previous working experience and training in  FARMACEUTICAL COMPANY “AXXON TREJDING”-presenter for R. Macedonia
 • 2009-2012 – University Clinic of Neurology in Skopje
 • 2010-2012  –  ASSISTANT OF NEUROLOGY , Faculty of Medicine, Skopje
 • 2012 –       “Zan Mitrev Clinic“ Skopje
 • 2016 –   Book  of “ Neurology “ for student of Medicine, with group of authors
 • 2016-  “Practicum of Neurology“ for student of Medicine, group of authors, International exchange students in research study in “Biological Rhythms in SCN“, Leiden University in Netherlands
 • 2007 –   International profesional exchange students in Medicine in Department of Neurology in Gdansk- Poland .
 • 26-th International Medical Student,s Congress, 23-26 May 2005 Ohrid,
 • 27.-th International Medical Student,s Congress, 23-26 May 2005 Ohrid,
 • 2007  –   21-th Symposium of Doctors of R.M with International participation
 • 2016-   Congress of Macedonian Neurology with Internacional participation in Ohrid
 • 2018-   EAN Regional Teaching Cours , Belgrade, Serbia