Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Тимот на Жан Митрев

Назад до Доктори

Д-р Емилија Горгијева

Невролог

Место на раѓање:

Скопје, Македонија

E-mail:

emilija.gorgijeva@zmc.mk

2008-2012
Специјализација по Неврологија, Клиника за Неврологија, Медицински Факултет, Универзитет Св. “Кирил и Методиј“, Скопје Мај 2012 год: Специјалист по неврологија

2001-2007
Медицински Факултет, Универзитет Св. “Кирил и Методиј“, Скопје, Македонија.  Дипломира во јуни 2007 год

1997-2001

Средно медицинско училиште за забни техничари –ДСМУ др. Панче Караѓозов- Скопје

2012 – во тек

Специјалист по неврологија во Клиничка болница “Жан Митрев“, Скопје, Македонија

2012

– ПЗУ поликлиника “Филип Втори – Струмица“, подружница Скопје, како специјалист невролог, со повеќе дијагностички неврофизиолошки методи

– Волонтер на Клиника за Неврологија, Медицински Факултет, Универзитет Св Кирил и Методиј, Скопје

2010
Избрана за помлад асистент на Медицински факултет при Универзитетот Св. Кирил и Методиј –Скопје, по предметот Неврологија

2009
Вработена на Клиника за Неврологија, Универзитет Св. “Кирил и Методиј“, Скопје, на договор на дело 6 месеци

 

 

 

2015
Обука за ЕМГ (Електромиографија)

Прегледи и консултации од областа на неврологија вклучувајки

 • Мозочни удари
 • Главоболки
 • Мигрена
 • Вртоглавици
 • Пореметување на памтење
 • Пореметување на голтање и говор
 • Пореметување на движењето
 • Слабости  на рацете и нозете
 • Полиневропатии
 • Болни синдроми ,  како болки во вратна кичма и лумбална кичма, дископатии, лумбоишиалгија и сл.
 • Тремор
 • Паркинсонова болест  и други болести на екстрапирамидниот систем
 • Мултипла склероза
 • Повреди на глава и рбет
 • Тумори на мозок и рбетен столб

Дијагностички процедури:

 • Електроенцефалографија (ЕЕГ)- со која се испитува функционалната состојба на мозокок
 • Евоцирани потенцијали – со кои се испитуваапореметувања кои доведуваат до дефект во спровиодливоста на сензорните системи од периферијата до мозочните центри, кои неможе на друг начин да се објективизираат, тоа се испитуваат:
  • Видните евоцирани потенцијали ( ВЕП) – за трансмисија низ видните патишта,
  • Акустичните евоцирани потенцијали ( БАЕП )- за испитување на спроводливоста низ акустучниот пат од увото до мозочните центри
  • Соматосензорни евоцирани патенцијали ( ЕМГ ) со кои се испитуваат болестите на мускулите и нервите
 • Систематски прегледи

2013
Коавтор на Учебник по Неврологија и Учебник по практична настава по Неврологија –Факултет за Медицински науки, Универзитет Гоце  Делчев

2008
Активно учество на 6 th World Stroke Congress, Vienna, Austria со стручен труд: Somatosensory evoked potentials in patient in thalamic CVI

2007
– Активно учеатвува на ММСА 30-ти Конгрес за студенти по медицински науки, со стручен труд: Аудитивни евоцирани потенцијали во Неврологија.

– Меѓународна размена на студенти во Гданск – Полска, каде работи на одделот за Неврологија, посетува курс за лапараскопија

2006
Активно учествува на ММСА 29-ти  Конгрес за студенти по Медицински науки, со стручен труд: Терапија на Паркинсонова болест, ментор: Асс. Игор Петров, Клиника за Неврологија

2004
Активно учествува на ММСА -27 ми Интернационален Конгрес за Студенти по Медицински науки, Охрид, Македонија, презентација на стручен труд

2003

Интернационална размена на студенти во Лајден, Универзитет во Холандија, каде работи на научен проект од Неврофизиологија- Биоритмите на циркандинскиот ритам

Англиски

Српски

Хрватски

Бугарски