Најдобрата грижа и најголемо внимание за најмалите

Дневна доза здравје

март 03,2019

Првите пациенти дијагностицирани со комплексна срцева кардиопатија веќе се примени и се лекуваат на Одделот за интензивна нега и терапија во склоп на Детската кардиохирургија, која од први февруари почна да работи како дел од Клиничката болница „Жан Митрев“.

На Одделот за интензивна нега во моментов се згрижени пет неонатални пациенти со вродени срцеви маани. Сите тие се со тежина од под 3.5 килограми и бараат посебна медицинска нега

Тие се згрижени од тимот на педијатри, анестезиолози, хирурзи и медицински сестри од нашата клиника и веќе се планира нивниот понатамошен третман.