Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

Ekipi i Zan Mitrevit

Back to Doctors

Dr. Suzana Jançevska

Ortoped

Place of birth:

Bitola, Maqedoni

E-mail:

suzana.jancevska@zmc.mk

1988 Медицински Факултет,  Универзитет “Св. Кирил и Методиј”-  Скопје, доктор  по медицина
1989-1993 Здравствен Дом – Д.Хисар
1993-1994 Фабричка амбуланта “ Битолатекс”
1994-1996 Здравствен Дом Битола – служба за работа на село
1996-2001 Служба за итна медицинска помош – Битола
1998 Курс за срцево- белодробна ранимација
2001-2005 Универзитет „Св. Kирил и Методиј“, Скопје, Македонија, медицински факултет – специјализација по ортопедија
2001-2013 Клиничка Болница “Д-р Трифун Пановски” –Битола, одделение за ортопедија и трауматологија
2009 Клиника за Ортопедски болести, Медицински факултет, Скопје три месечен базичен курс за артроскопија на колено
2014 Поликлиника Филип Втори Струмица – Подружница Битола

1. Oртопедско – травматолошки прегледи  на заболувања, повреди и пореметеувања  на мускулоскелетниот систем што ги вклучува коските, зглобовите, мускулите, лигаментите, тетивите

2. Амбулантски процедури – апликација на интраартикуларни  и периартикуларни инекции

  • ПРП
  • Некрвава репозиција на коски и зглобови и поставување на гипсена имобилизација
  • Поставување на корсети и ортози – конзервативен третман на кифози и сколиози
  • Амбулантски хируршки третман на мали коски, зглобови и меки ткива со локална анестезија
  • Декомпресија на површен нерв ( каналикуларни синдроми ) со локална анестезија

3.Операции

  • Мекоткивни операции
  • Операции на коските
  • Операции на зглобовите
  • Артроскопија на колено