Caktoni kontroll

Schedule a review

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

00389 2 3091 484

Ekipi i Zan Mitrevit

Kthehu tek Mjekët

Dr. Irena Andonova

Gjinekologe

Vendi i lindjes:

E-mail:

irena.andonova@zmc.mk

2011

Studime doktorature, në  Universitetin “Sh. Kiril dhe Metodij” Shkup, R. e Maqedonisë

2011

Nostrifikim i diplomës së fakultetit të mjekësisë dhe specializim R. e Kroacisë

2001-2005

Specializim për gjinekologji dhe obstetrikë, Klinika për Gjinekologji dhe obstetrikë,
Fakulteti i  Mjekësisë, Universiteti “Sh. Kiril dhe Metodij” Shkup, R. e Maqedonisë

1991-1996

Fakulteti i  Mjekësisë, Universitetin “Sh. Kiril dhe Metodij” Shkup, R. e Maqedonisë

2014 – sot

Specialiste në gjinekologji dhe obstetrikë në Spitalin klinik “Zan Mitrev” – Shkup, Maqedoni

2014

Gjinekologe –obstetër në Poliklinikën Filip i Dytë – Strumicë

2011-2014

Gjinekologe në Spitalin e përgjithshëm, Departamenti për Gjinekologji dhe obstetrikë, Shibenik, R. e Kroacisë

2002-2014

Asistent në Fakultetin e  Mjekësisë, Universitetin “Sh. Kiril dhe Metodij” Shkup, R. e Maqedonisë

2010-2011

E punësuar – në Spitalin special për gjinekologji dhe obstetrikë “Sh. Llazar”,  Shkup, R. e Maqedonisë

2000-2010

Gjinekologe – obstetër në Klinikën për gjinekologji dhe obstetrikë, Shkup, R. e Maqedonisë

1998-2000

Vullnetare – Klinika për kardiologji, departamenti intensiv, Shkup, R. e Maqedonisë

 

 

2014

Licencë evropiane për punë – R. e Kroacisë

2011

Kirurgji laparoskopike në gjinekologji – Slloveni

2008

Ian Donald Advanced Ultrasound Shool/ European Shool of Perinatal Medicine2009Kurs Kolposkopik – ESGO, Beograd, R. e Serbisë

 

Kontrolle dhe intervenime ambulatore

– Gjinekologjike

 • Kontroll gjinekologjik, PAP test, kontroll me ultratingull (dopler, 3D)
 • Kontroll urogjinekologjik (rënie të organeve gjenitale, urinim të pakontrolluar)
 • Kolposkopi, tipizim HPV, biopsi të ndryshimeve të organeve gjenitale
 • Curettage të mitrës, mënjanim të polipeve
 • Mënjanim të lythave të organeve gjenitale
 • Mjekim të cistës Bartolin
 • Histeroskopi ambulatore
 • Histerosalpinografi
 • Punksion të cistave të vezoreve, punktim të folikulave, transferim embrioni

– Obstetrike

 • Diagnostikim të hershëm të shtatzënisë, ndjekje  të shtatzënisë
 • Kontrolle me ultratingull në shtatzëni, ultratingull 4D, kontrolle skrining gjatë shtatzënisë
 • Ndërprerje të shtatzënisë – abort
 • Aminocentezë, horionbiopsi

Operacione intervenuese

– Gjinekologjike

 • Operacione të mitrës: mënjanim të miomave, mënjanim të mitrës abdominale, vaginale, laparoskopike
 • Operacione të qafës së mitrës: jonizim me thikë ose me korrent, plastikë të qafës së mitrës
 • Operacione të valvulës dhe vaginës
 • Operacione të vezoreve, mënjanim të cistave, adhezime, mënjanim të vezoreve
 • Operacione të tubave fallopiane: plastikë në trajtimin e sterilitetit dhe aplikim të fekondimit in vitro
 • Operacione për përmirësim të statikës së organeve gjenitale gjatë rënies së tyre
 • Operacione për mjekim të urinimit të pakontrolluar gjatë sforcarjes (me shirit dhe pa shirit)
 • Operacione për mjekim të të gjitha llojeve të karcinomave të organeve gjenitale
 • Operacione laparaskopike
 • Operacione për mjekim të shtatzënisë jashtë mitrale
 • Histeroskopi: mënjanim të murit ndarës së mitrës, polipe dhe mioma në zbrazëtirën e mitrës

– Obstetrike

 • Vendosje të cerclage
 • Lindje, lindje në ujë, lindje të padhembshme
 • Prerje cezariane
 • Ekstraktues me vakum
 • Auditim manual dhe instrumental të mitrës pas lindjes
 • Shoqata e gjinekologëve dhe obstetërve të R. së Maqedonisë
 • Shoqata maqedonase e mjekëve
 • Shoqata për urogjinekologji dhe kirurgji rekonstruksioni pelvike të R. së Maqedonisë
 • ESGO – shoqata evropiane për onkologji gjinekologjike
 • MIPS – shoqata mesdhetare për inkontinencë dhe prolaps
 1. Vasil Iliev, Irena Andonova
  Uterus – preserving vaginal surgery versus vaginal hysterectomy for correction of female pelvic organ prolapsed ; Prilozi MANU XXXV1 2014
 2. Vasil Iliev, Irena Andonova
  Minimally invasive surgery for stress urinary incontinency- MESH complications;
  Prilozi MANU XXXV2 2014
 3. Irena Andonova,Vasil Iliev, Nikica Zivkovic
  Periodontal disease and risk for preterm birth: a case control study
  Serbian journal of experimental and clinical research- mart 2015
 4. Irena Andonova,Vasil Iliev, Nikica Zivkovic, Edita Susic
  Can oral bacteria cause pregnancy complications ? : Prilozi Manu, in editing

Anglisht
Serbisht