Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Тимот на Жан Митрев

Назад до Доктори

Д-р Ирена Андонова

Спец. по гинекологија и акушерство

Место на раѓање:

E-mail:

irena.andonova@zmc.mk

2011

Докторски студии,  Универзитет “Св. Кирил и Методиј” Скопје, Р. Македонија

2011

Нострификација на диплома медицински факултет и специјализација – Р.Хрватска

2001-2005

Специјализација гинекологија и акусерство, Клиника за Гинекологија и акусерство, при Медицински факултет,  Универзитет “Св. Кирил и Методиј”, Скопје, Р.Македонија

1991 -1996

Медицински Фацултет, Университет “Св. Кирил и Методиј” Скопје, Р. Македонија

2014 -2020

Специјалист по гинекологија и акушерство во клиничка болница “Жан Митрев” – Скопје, Македонија

2014

Вработена Поликлиника Филип Втори – Струмица

2011-2014

Вработена -Општа болница,Оддел за Гинекологија и акусерство, Сибеник, Р. Хрватска

2002-2014

Асистент на медицинскии факултет, Универзитет “Св. Кирил и Методиј” Скопје, Р. Македонија

2010-2011

Вработена- Специјална болница по гинекологија и акусерство “Св.Лазар”, Скопје, Р.Македонија

2000-2010

Вработена – Клиника за гинекологија и акусерство, Скопје, Р.Македонија

1998-2000

Волонтер – Клиника за кардиологија, интензивен оддел, Скопје, Р.Македонија

 

 

2014
Европска лиценца за работа- Р. Хрватска

2011

Лапароскопска хирургија во гинекологија- Словенија

2008

Ian Donald Advanced Ultrasound Shool/ European Shool of Perinatal Medicine2009Колпоскопски курс- ЕСГО , Белград, Р. Србиjа

Амбулантски прегледи и интервенции

– Гинеколошки

 • Гинеколошки преглед, ПАП тест, ултразвучен преглед (доплер, 3Д)
 • Урогинеколошки прегелед (спад на генитални органи, подмочување)
 • Колпоскопија, ХПВ типизација, биопсија на промени на гениталните органи
 • Киретажа на матката, отстранување на полипи
 • Отстранување на кондиломи на генитални органи
 • Лечење на Бартолинијева циста
 • Хистероскопија амбулантна
 • Хистеросалпингографија
 • Пункција на цисти на јајниците, пункција на фоликули, ембриотрансфер

– Акушерски

 •  Рана дијагностика на бременост, следење на бременост
 • Ултразвучни прегледи во бременост, 4Д ултразвук, скрининг прегледи во бременост
 • Прекин на бременост – абортус
 • Амниоцинтеза, хорионбиопсија

 

Оперативни интервенции

– Гинеколошки

 • Операции на матка: отстранување на миоми, отстранување на маткаабдоминално, вагинално, лапороскопски
 • Операции на грло на матка: конизација со нож или  со струја, пластика на грлото на матката
 • Операции на валвулата и вагината
 • Операции на јајници, отстранување на цисти, адхезии, отстранување на јајници
 • Оперции на јајцевди: пластика во третман на стерилитет и припема ин витро оплодување
 • Операции за подобрување на статиката на гениталните органи пи спад на истите
 • Операции за лекување на подмочување при напор (со и без трака)
 • Операции за лекување на сите типови на карцином на гениталните органи
 • Лапороскопски оперцаии
 • Оперцаии за лекување на ванматерична бременост
 • Хистероскопија: отстранување на преграда на матката, полипи и миоми во шуплината на матката

– Акушерски

 • Поставување на серклаж
 • Породување, породување во вода, безболно породување
 • Царски рез
 • Вакум екстрактор
 • Мануелна и инструментална ревизија на матката по породување
 • Здружение на гинеколози и акушери на Р.Македонија
 • Македонско лекарско друштво
 • Здружение за урогинекологија и пелвицна реконструктивна хирургија на Р. Македонија
 • ESGO- европско здружение за гинеколошка онкологија
 • МИПС- медитеранско здружение за инконтиненција и пролапс
 1. Vasil Iliev, Irena Andonova
  Uterus – preserving vaginal surgery versus vaginal hysterectomy for correction of female pelvic organ prolapsed ; Prilozi MANU XXXV1 2014
 2. Vasil Iliev, Irena Andonova
  Minimally invasive surgery for stress urinary incontinency- MESH complications;
  Prilozi MANU XXXV2 2014
 3. Irena Andonova,Vasil Iliev, Nikica Zivkovic
  Periodontal disease and risk for preterm birth: a case control study
  Serbian journal of experimental and clinical research- mart 2015
 4. Irena Andonova,Vasil Iliev, Nikica Zivkovic, Edita Susic
  Can oral bacteria cause pregnancy complications ? : Prilozi Manu, in editing

Српски

Англиски