Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Тимот на Жан Митрев

Back to Doctors

Д-р Јасмина Зафировска

Специјалист интернист

Place of birth:

E-mail:

1981-1985  Општо гимназиско образование Наум-Наумовски Борче -Крушево

1985 до 1990  Медицински факултет,  Униерзитет Св.Кирил и Методиј, Скопје, Македонија

2000 до 2004  Специјализација по интерна медицина,  Униерзитет Св.Кирил и Методиј, Скопје, Македонија

2021-              ПЗУ Клиничка болница Жан Митрев Клиник

2017- 2021     ОБ Еуроиталиа Хоспитал, Скопје, Македонија

2009 до 2017 Специјална Болница за Кардиохирургија,  Филип Втори, Скопје, Македонија

19996 до 2009    Фонд за здравствено осигурување, Скопје, Македонија

1995 до 1996   Амбуланта по општа медицина, Скопје, Македонија

1993 до 1994  Амбуланта на МВР,  Скопје, Македонија

1990 to 1991 Универзитетски  Клинички центар, Скопје, Македонија

Мај 2002   Школа за дијабет и метаболни заболувања , Охрид, Македонија

Октомври 2007  Тренинг за Дијагностичко сродни групи, АОК Штутгарт, Германија

Март 2008   Тренинг за Диjагностичко сродни групи,  Клиника Ребро, Загреб, Хрватска

2012  Едукација за ехо на тироидеа и третман на болестите на тироидната жлезда , Универзитетска клиника за ендокринологија и метаболни заболувања, Скопје, Македонија

2012  Едукација за Дијабетес мелитус и метаболни заболувања  , Универзитетска клиника за ендокринологија и метаболни заболувања, Скопје, Македонија

 

 

Ноември 2015   Школа за ехосонографија на тироидна жлезда, Охрид, Р. Македонија во Организација на Здружение на Интернисти на Р. Македонија, од страна на Професори од Универзитетска клиника за Патофизиологија и нуклеарна медицина, Љублљана , Словенија

Септември 2017г  Едукација за тенкоиглена биопсија на тироидна жлезда под  ехо во Hässleholms Sjukhus,  Шведска

Септември 2019г. Едукација за тенкоиглена биопсија Универзитетска клиника за ендокринологија и метаболни заболувања, Скопје, Македонија

 

Активно учество  на бројни сесии и конгреси од областа на Интерната медицина и кардиологија, Кардиохирургија и Ендокринологија

2014-2017  Носител на проспективна студија за дејството на АЛА во третман на супклиничките облици на хипотиреоза, Специјална Болница по кардиохирургија, Филип Втори, Скопје, Македонија

Член на Македонската лекарска комора

Член на Македонското здружение за Кардиологија

Член на  Македонското здружение за Кардиохирургија

Член на  Здружение на интернисти на Р. Македонија

2002-2009  Член на  Националниот координативен механизам за СИДА, малариа и туберкулоза

Македонски – нативен

Српски – течно

Хрватски – течно

Англиски – течно

Фрaнцуски – добро

Италијански  – добро