Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Поликлиника Битола

Поликлиника „Филип Втори“ Битола

 

Поликлиниката „Филип Втори“ Битола располага со амбуланти за интернистички и и ортопедски прегледи, кои работат од 08:30 до 16:30.

Во Поликлиника се извршуваат сите видови на специјалистички и субспецијалистички прегледи:

Интернистичко – кардиоваскуларна дијагностика:
– ехокардиографија (ехо на срце)
– доплер на крвни садови на врат/нозе (васкуларен преглед)
– доплер на вени
– 24 часовен Холтер ЕКГ
– 24 часовен Холтер АБП
– коронарен стрес тест
– спирометрија и респираторна терапија
– ЕКГ
– ехо на абдомен
– ехо на тироидеа

Ортопедска дијагностика, процедури и интервенции :
– ортопедски преглед
– ехо на мускулоскелетен систем
– ортопедски преглед со ехо пакет за деца ( ехо на колкови)
– пункција на зглоб/апликација на интраартикуларни и периартикуларни инекции
(кортикостероиди, локални анестетици, ПРП,препарати со хијалуронска киселина)
– поставување и вадење на гипслонгета/промена на гипс
– сутура на мали рани/мали хируршки интервенции
– преврски

– Консултативни прегледи

Други прегледи и интервенции:
– Интрамускулна апликација на лекови
– Интравенска апликација на лекови
– Поткожна апликација на лекови –
– Шема за INR
– Фибриноген
– Брисеви од кожа, нос, грло, рана
– Поставување на уринарен катетер

Доктори кои ги вршат прегледите во ПЗУ Филип Втори Битола се др. Милан Марковски – спец.по интерна медицина и др. Сузана Јанчевска – спеп.по ортопедија.