Тимот на Жан Митрев

Виолета Николов

Гинеколог - акушер

viоleta.nikolov@zmc.mk

2024

– Едукација за апликација на ПРП при сексуални дисфункции кај жени (Training on PLASMO gen PRP Monovap and GrowthCell CGF )

2017-2022

Специјализација по Гинекологија и акушерство -Медицински факултет “Св. Кирил и Методиј “, Скопје, Македонија

2004

Лиценциран доктор со положен државен испит

1997-2004

Медицински факултет “Св. Кирил и Методиј “, Скопје, Македонија

 

2023 – во тек
Специјалист по Гинекологија и акушерство во Клиничка болница “Жан Митрев“, Скопје, Македонија

2017-2022
Специјалист по Гинекологија и акушерство, Општа болница,Велес, Македонија

2005-2016
Доктор по општа медицина, медицински факултет, универзитет „Св.Кирил и Методиј“, Скопје, Македонија

Амбулантски прегледи и интервенции 

– Гинеколошки 

 • Гинеколошки преглед, ПАП тест, ултразвучен преглед (доплер, 3Д) 
 • Урогинеколошки прегелед (подмочување, стрес инконтиненција) 
 • апликација на ПРП при сексуални дисфункции кај жени 
 • Колпоскопија, ХПВ типизација, биопсија на промени на гениталните органи 
 • Киретажа на матката, отстранување на полипи 
 • Отстранување на кондиломи на генитални органи 
 • Лечење на Бартолинијева циста 
 • Хистеросалпингографија 

– Акушерски 

 •  Рана дијагностика на бременост, следење на бременост 
 • Ултразвучни прегледи во бременост, 4Д ултразвук,  
 • Прекин на бременост – абортус 

 

Оперативни интервенции 

– Гинеколошки 

 • Операции на матка: отстранување на миоми, отстранување на матка абдоминално 
 • Операции на вулвата и вагината 
 • Естетски минимално инвазивни процедури на вулва и вагина, 
 • Операции на јајници, отстранување на цисти, адхезии, отстранување на јајници 
 • Лапороскопски операции 
 • Операција за лекување на ванматерична бременост 

– Акушерски 

 • Породување, безболно породување 
 • Царски рез 
 • Вакум екстрактор 
 • Мануелна и инструментална ревизија на матката по породување 

 

– Македонска асоцијација на гинеколози и обстетричари

– Лекарска комора на Македонија

Англиски
Српски

Останати доктори од овој оддел

Ирена Андонова

Д-р Ирена Андонова

Специјалист по гинекологија и акушерство

irena.andonova@zmc.mk

Види го профилот
Јелена Голубовиќ

Д-р Јелена Голубовиќ

Специјализант по гинекологија и акушерство

jelena.golubovikj@zmc.mk

Види го профилот
Васил Илиев

Проф. д-р Васил Илиев

Спец. гинеколог акушер
Супспец. урогинеколог

vasil.iliev@zmc.mk

Види го профилот