Тимот на Жан Митрев

Јелена Голубовиќ

Специјализант по гинекологија и акушерство

jelena.golubovikj@zmc.mk

2019 – во тек

Специјализант по Гинекологија и акушерство, Клиника за гинекологија и акушерство, Медицински факултет “Св. Кирил и Методиј “, Скопје, Северна Македонија

2018

Положен државен испит и Лиценца за работа при Лекарска комора на Република Северна Македонија
Студентски пракси:

2017 

Francisco Jentil, Институт за онкологија, Лисабон, Португалија, Оддел за Онколошка гинекологија за служба на д-р Маргарида Бернардино.

2016 

Baskent hastanesi, Анкара, Турција, Oддел за Онколошка гинекологија на служба на проф. Д-р Али Ајхан.

2015 

Fakultní nemocnice, Брно, Чешка, Стручна пракса: Програма за професионална размена во одделот заитна медицина

2012-2018

Дипломиран доктор по општа медицина при Медицински факултет “Св. Кирил и Методиј “ во Скопје, Северна Македонија

2008-2012

Средно образование –Прва Београдска гимназија,Београд, Р. Србија

2024

Специјализант по Гинекологија и акушерство, Клиничка болница “Жан Митрев“ – Скопје, Северна Македонија

2019

Доктор по ошта медицина при Универзитетска Клиника за Онкологија и радиотерапија, Скопје,Северна Македонија

2018 – 2024

Доктор по општа медицина -Спасителна служба, Резорт Маврово, Маврово, Северна Македонија

2023

Петти конгрес на гинеколози и опстретичари со интернационално учество

FMF Course placental and fetal Doppler assecement

ЕФЦ – Базичен колпоскопски курс,Охрид,  Северна Македонија

2022

„Тромбофилија, хемостаза, д-димери и индикации за тромбопрофилакса во бременост. Наша пракса и туѓи искуства.“

„Улога на ХПВ вакцинација како пример на превенција“

„Интимна грижа е новата самогрижа“

„ХПВ и асоцирани заболувања“

Први регионални симпозиј о превенции, дијагностици и третману премалигних промјена на грличу материце, Тузла, Босна и Херцеговина

2021

46. октобарски здравствени дани ,Крагујевац, Србија

1. симпозијум перинаталне и неонаталне медицине, Белград, Србија

2020

20-ти конгрес на МЛД

Лекарска комора на Македонија

Македонско лекарско друштво

Српски

Англиски

Останати доктори од овој оддел

Ирена Андонова

Д-р Ирена Андонова

Специјалист по гинекологија и акушерство

irena.andonova@zmc.mk

Види го профилот
Васил Илиев

Проф. д-р Васил Илиев

Спец. гинеколог акушер
Супспец. урогинеколог

vasil.iliev@zmc.mk

Види го профилот
Виолета Николов

Д-р Виолета Николов

Гинеколог - акушер

viоleta.nikolov@zmc.mk

Види го профилот