Ekipi i Zan Mitrevit

Nikolla Hristov

Spec. në kirurgjinë kardiovaskulare

nikola.hristov@zmc.mk

2013

– Takimi i 26-të vjetor EACTS, Vjenë, Austri
– Subspecializimi në Kirurgjinë Kardiovaskulare në Bordin Evropian të Kirurgëve Kardiovaskulare dhe Torakale (EBTCS)

2012

Takimi vjetor i Shoqatës për Kirurgjinë Vaskulare, National Harbor, MD, SHBA

2011

Takimi i 25-të vjetor EACTS, Lisbonë, Portugali

2010

– KCI, V.A.C. therapy workshop, Vjenë, Austri
– Shkolla Evropiane për Kirurgjinë Kardiotorakale, Niveli themelor dhe i avancuar i kraharorit, Bergamo, Itali

2009

Shkolla Evropiane për Kirurgji Kardiotorakale, Niveli C kardiak, Bergamo, Itali

2008

– Shkolla Evropiane për Kirurgjinë Kardiotorakale, Niveli B, Bergamo, Itali
– STS 2008 Simpoziumi Toracic Endografting, Chicago, Illinois USA
– Rishikues aktiv – European Journal of Cardiothoracic Surgery

2007

– Shkolla Evropiane për Kirurgjinë Kardiotorakale, Niveli A, Bergamo, Itali, Mars
– Simpoziumi i Kirurgjisë Kardiotorakale, organizuar nga TSRA/TSDA, Cincinnati, Ohio, Prill
– Birmingham review course për Kirurgjinë Kardiotorakale, Shtator
– Workshop HeartLab/Terapitë endovaskulare, Cyrih, Zvicër

2006

– Licencë- Specialist në Kirurgji e Përgjithshme
– Simpoziumi për Kirurgjinë e Aortës, New York, SHBA

2000 -2006

Spitali Universitar, Shkup, Maqedoni – Rezidenca e Kirurgjisë së Përgjithshme

2003-2005

Departamenti i Kirurgjisë Kardiotorakale, Shkolla e Mjekësisë David Geffen – UCLA, Los Angeles, SHBA

2001-2006

Specializimi në kirurgji të përgjithshme, Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti “Shën. Kirili dhe Metodi”, Shkup, Maqedoni

1998

Doktor i Mjekësisë, Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti “Shën. Kirili dhe Metodi”, Shkup, Maqedoni

2020

Anëtar i bordit të Klinikës Zhan Mitrev

2018

Ligjërues i ftuar, ESVS Strasburg – Gjermani

Hulumtues kryesor – PACE study PLX-CLI-03

Zhvillimi i softuerit simulator mjekësor – Programi i trajnimit virtual për kirurgjinë kardiovaskulare – Klinika Zhan Mitrev & Distant Point

2017

Pjesë e ekipit  për certifikimin JCI në Klinikën Zhan Mitrev, Shkup

2010

Docent në kirurgji , Universiteti “Goce Dellçev”, Fakulteti i Mjekësisë, Shtip, Maqedoni,

2006 -2013

Praktikant/stazhant në kirurgjinë kardiovaskulare në Spitalin special për sëmundje kirurgjikale “Filip Vtori / Filipi i Dytë” Shkup, Maqedoni

2005

Kirurg i përgjithshëm, Spitali Special për Kirurgji “Filip Vtori / Filipi i Dytë”, Shkup, Maqedoni

2001-2003

Specialist i kirurgjisë së përgjithshme, Qendra Klinike Urgjente, Shkup, Maqedoni

1998-1999

Praktikant/stazhant në poliklinikën Idadija, Shkup, Maqedoni

2020

Trajnim për Minimal Invasive Mitral Focus Valve – Uni Clinic Innsbruck

2019

Trajnim për  Total Arterial Heart, Berlin, Janar

2018

Kurs për operacionin klinik dhe menaxhimin e pacienteve HeartMate 3 LVAD, Klinika Zhan Mitrev, Dhjetor

2017

Trajnim – TAVI Portico, Bad Nauheim, Janar

2011

Këshilli Evropian për Reanimacion – Ofruesi i Përparuar i Mbështetjes së Jetës, Qershor

2010

– Workshop për terapinë KCI, V.A.C. – Vjenë, Austri, Mars

– Shkolla Evropiane për Kirurgjinë Kardiotorakale, Niveli Bazë dhe i Avancuar, Bergamo, Itali, Prill


2009

Shkolla Evropiane e Kirurgjisë Kardiotorakale, Niveli kardiak C , Bergamo, Itali, Shtator

2008

– Shkolla Evropiane e Kirurgjisë Kardiotorakale, Niveli Kardiak B, Bergamo, Itali, Qershor

– STS 2008 Simpozium për Endografting torakal, Çikago, SHBA, Nëntor


2007

– Shkolla Evropiane e Kirurgjisë Kardiotorakale, Niveli kardiak A , Bergamo, Itali, Mars

– Simpozium mbi Kirurgjinë Kardiotorakale, organizuar nga TSRA/TSDA, Cincinnati, SHBA, prill

– Kurs në Kirurgjinë Kardiotorakale, Birmingham, Angli, Shtator,

– Workshop HeartLab/Terapitë endovaskulare, Cyrih, Zvicër, tetor,

 • Operacione në zemër dhe enët e mëdha të gjakut (kirurgji kardiake)
 • Kirurgjia bypass
 • Kirurgjia valvulare
 • Kirurgjia e aortës
 • Operacione në arterie dhe vena (kirurgji vaskulare)
 • Kirurgjia e arterieve periferike dhe venave të ekstremiteteve
 • Kirurgjia e arterieve të qafës (karotideve)
 • Kirurgjia e enëve të mëdha (aorta abdominale)
 • Operacionet e gjirit
 • Kirurgji e përgjithshme
 • Trajtimi i plagëve kronike
 • Ekzaminimet vaskulare me sonografi Doppler

Oda e mjekëve të Maqedonisë

Shoqata Evropiane për Kirurgjinë Kardio-Torakal (EACTS)

Shoqata për Kirurgjinë Vaskulare (SVS)

Shoqata për Kirurgjinë Torakale (STS)

 

2020

Çmimi “13 Nëntori” – Qyteti i Shkupit – pjesë e ekipit që realizoi transplantin e parë të zemrës në Maqedoni

 1. Mitrev Z, Angusheva T, Vasileva A, Hristov N, Ristevski P. Transplantation or alternative surgical treatment of patients with ischemic dilative cardiomyopathy and aneurysmatic dilatation of the left ventricular cavity. Int J Artif Organs 2002; 25: 321
 2. Mitrev Z, Cvetanovski V, Hristov N, Petrusevska G. Ischemic dilatative cardiomyopathy and aneurysms of the left ventricular cavity: transplantation vs. alternative surgery. Int J Artif Organs 2002; 25: 401-10
 3. Hristov N, Liakopoulos OJ, Buckberg GD, Trummer G. Septal structure and function relationships parallel the left ventricular free wall ascending and descending segments of the helical heart. Eur J Cardiothorac Surg. 2006 Apr;29 Suppl 1:S115-25. Epub 2006 Mar 24.
 4. Liakopoulos OJ, Tomioka H, Buckberg GD, Tan Z, Hristov N, Trummer G. Sequential deformation and physiological considerations in unipolar right or left ventricular pacing. Eur J Cardiothorac Surg. 2006 Apr;29 Suppl 1:S188-97. Epub 2006 Mar 24.
 5. Tomioka H, Liakopoulos OJ, Buckberg GD, Hristov N, Tan Z, Trummer G. The effect of ventricular sequential contraction on helical heart during pacing: high septal pacing versus biventricular pacing. Eur J Cardiothorac Surg. 2006 Apr;29 Suppl 1:S198-206. Epub 2006 Mar 24.
 6. Mitrev Z, Belostotskii V, Hristov N. Suture line reinforcement using suction-assisted bioglue application during surgery for acute aortic dissection. Interact CardioVasc Thorac Surg 2007;6:147-149
 7. Mitrev Z, Hristov N. Cardiac silhouette following a mitral valve replacement, tricuspid annuloplasty and atrioplasty of both atria. Eur J Cardiothorac Surg. 2008 Oct;34(4):905. Epub 2008 Aug 3
 8. Nikolic A, Schranz D, Hristov N, Mitrev Z. Amplatzer occlusion of paravalvular leak of mitral mechanical prosthesis following a reoperation for trombosed mitral mechanical prosthesis. Interact Cardiovasc Thorac Surg. 2008 Oct;7(5):941-2. Epub 2008 Jul 9.
 9. Mitrev Z, Belostotski V, Veljanovska L, Hristov N., DeBekay repair for type III thoracoabdominal aortic aneurysm. Eur J Cardiothorac Surg. 2009 May;35(5):905. Epub 2009 Mar 9.
 10. Mitrev Z, Veljanovska L, Hristov N., Aorto-bilateral-femoral-bilateral-popliteal bypass for Leriche syndrome with occlusion of both superficial femoral arteries. Ann Thorac Surg. 2009 Aug;88(2):683.
 11. Belostotsky V, Jankulovski A, Hristov N, Mitrev Z., Dual left anterior descending artery distribution, Interact Cardiovasc Thorac Surg. 2010 Apr;10(4):648-9. Epub 2010 Jan 15.
 12. Liakopoulos OJ, Allen BS, Buckberg GD, Hristov N, Tan Z, Villablanca JP, Trummer G. Resuscitation following prolonged cardiac arrest: Role of cardiopulmonary bypass and systemic hyperkalemia. Ann Thorac Surg. 2010 Jun;89(6):1972-9.
 13. Mitrev Z, Jankulovski A, Bozinovska B, Hristov N. Surgical treatment of giant extracranial internal carotid artery aneurysm. J Vasc Surg. 2011 Aug;54(2):533. Epub 2010 Aug 21.
 14. Liakopoulos OJ, Hristov N, Buckberg GD, Triana J, Trummer G, Allen BS. Resuscitation after prolonged cardiac arrest: effects of cardiopulmonary bypass and sodium-hydrogen exchange inhibition on myocardial and neurological recovery. Eur J Cardiothorac Surg. 2011 Oct;40(4):978-84. Epub 2011 Mar 11.
 15. Hristov N, Atanasov Z, Zafiroski G, Mitrev Z. Intramuscular cavernous hemangioma in the left soleus muscle: successful surgical treatment. Interact Cardiovasc Thorac Surg. 2011 Nov;13(5):521-2. Epub 2011 Aug 18.
 16. Milev I, Zafirovska P, Zimbakov Z, Idrizi S, Ampova-Sokolov V, Gorgieva E, Ilievska L, Tosheski G, Hristov N, Georgievska-Ismail L, Anguseva T, Mitrev Z. Transcatheter Closure of Patent Foramen Ovale: A Single Center Experience. Open Access Maced J Med Sci. 2016 Dec 15;4(4):613-618. doi: 10.3889/oamjms.2016.113.
 17. Zimoski R, Ugurov P, Veljanoska-Kiridjievska L, Hristov N, Idoski E, Gjorgon M, Milevska-Kostova N, Rosalia RA, Mitrev Z. Minimally Invasive Surgical Repair of Vertebral Artery Ostium Stenosis in Patients with Ischemic Stroke: A Single-Center Case Series. World Neurosurg. 2021 Feb;146:367-375.e2. doi: 10.1016/j.wneu.2020.11.041. Epub 2020 Nov 17.PMID: 33212278

Anglisht

Serbisht

Mjekë të tjerë nga ky departament

No related doctors found.