Ekipi i Zan Mitrevit

Sasho Mlladenovski

Kirurg ortopedik

saso.mladenovski@zmc.mk

1995 – 1997 Vullnetar në Spitalin ushtarak Shkup, departamentet kirurgjikale
1997 Shërbimi sanitar, Akademia ushtarake Gjeneral Mihajllo Apostollovski, Skkup, Maqedoni
1997 – 2000 Baza aviacionit së ARM Petrovec, mjek i mjekësisë së përgjithshme në stacionarin dhe skuadriljen e aviacionit, themeluesi ekipit të parë për kërkim, shëptim dhe evakuim aeromjekësor
2000 – 2004 Universitetin “Sh. Kiril dhe Metodij”, Shkup, Maqedoni, fakulteti i mjekësisë, specializim për ortopedi
2000 – 2009 Spitali ushtarak, departamenti për ortopedi dhe traumatologji
2002 AO ASIF kurs i avancuar për trajtim të thyerjeve, Bled, R. e Sllovenisë
2003 Universitetin Sh. Kiril dhe Metodij, Shkup, Maqedoni, fakulteti i mjekësisë, i regjistruar në studimet pasuniversitare
2003 EFORT, qëndrim studimor, Spitali universitar për ortopedi dhe lëndime sportive, Mynih, Gjermani
2006 AO ASIF kurs bazik për astroskopi të gjurit, Oticeç, Slloveni
2007 Avancim profesional specialistik për endoprotezë totale të gjurit, spitali ortopedik Maribor, Slloveni
2008 Polytrauma and damage control orthopaedics, US Army hospital, Bondsteel
2008 Kurs instruksionesh për ATLS / advanced trauma life support  / Shkup, Maqedoni
2008 Avancim profesional specialistik për qasje të pasme gjatë inkorporimit të endoprotezës totale të hipit, spitali special për sëmundje ortopeike Banja Luka, B&H
2008 Trajnim i përfunduar dhe certifikatë për BATLS / battle advanced trauma life   support, University Hospital Oslo & PPTA international association, Oslo, Norvegji
2009 Spitali special për sëmundje kirurgjikale Filip i Dytë, Shkup, Maqedoni

 1. Kontrolle ortopedike – traumatologjike për sëmundje, lëndime dhe çrregullime të sistemit muskuloskeletor që i përfshin kockat, kyçet, muskujt, ligamentet, tendinat dhe nervat tek pacientë me moshë nga 0 – 99 vjet.
 • Anomali kongjenitale të sistemit lokomotor
 • Deformitete të sistemit lokomotor
 • Infeksione në sistemin muskuloskeletor
 • Sëmundje metabolike në sistemin lokomotor
 • Tumore muskuloskeletore në sistemin lokomotor
 • Sëmundje reumatologjike në sistemin lokomotor
 • Sëmundje degjeneruese të kyçeve
 • Lëndime të sistemit muskuloskeletor, inde të buta, kyçe dhe kocka
 1. Procedura ambulatore – vendosje dhe heqje të :
 • Aparateve
 • Rripave
 • Këpucëve dhe shtrojave ortopedike
 • Aparate korrigjuese dhe mbështetëse
 • Rripa
 • Korseta

 

 1. Redresman të deformiteteve të kyçeve dhe kontrakturave
 • Në trajtimin konservativ të deformiteteve të caktuara, më të shpeshta kongjenitale, përdoret metoda e redresman prej gipsi (seri e gipseve dhe pozicioneve të ndryshme për korrigjim)
 1. Trajtim konservativ ambulator me aplikim të injeksioneve intraartikulare dhe periartikulare – shpesh të përdorura në trajtimin e sëmundjeve të kyçeve dhe sëmundjeve rreth kyçeve me bllokuesit lokalë intraartikularë -aplikim direkt me anestezi lokale, kortikosteroidë, substanca zëvendësuese të kërcit, trajtim PRP të diskus hernia të shkaktuar akute.

 

 1. Trajtim konservativ të lëndimeve të sistemit muskuloskeletor:
 • Repozicionim pa gjak të kockave dhe kyçeve dhe vendosje të imobilizimit prej gipsi

Operacione

 • Operacione të indeve të buta
 • Operacione të kockave
 • Operacione të kyçeve
 • Trajtim kirurgjikal
 1. Lloje të operacioneve të indeve të buta
 • Dekompresion të nervave/tuneli karpal, kubital karpal, sindromë e tunelit tarzal
 • Tenotomi (zhbllokim të tendinave) dhe tendoza
 • Rekonstruksion të tendinave
 • Biopsi të strukturave të indeve të buta
 • Mënjanim të tumoreve të indeve të buta
 • Sinovektomi të kyçeve
 1. Trajtim kirurgjikal të kockave
 • Osteosintezë – fiksim të brendshëm të thyerjeve në kockave të gjata dhe të shkurtra
 • Reosteosintezë dhe transplantim të kockës
 • Ekstraktim të alentezës / material osteosintetik / nga kocka të gjata dhe të shkurtra
 • Osteotomi korrigjuese të kockave të gjata dhe të shkurtra
 • Mënjanim të tumoreve beninje dhe malinje kockore
 • Mjekim kirurgjikal të osteomielitis
 1. Trajtim kirurgjikal të kyçeve
 • Artroplastikë primare të kyçeve / proteza të kyçeve
 • Reartroplastikë audituese të kyçeve/inkorporim të përsëritur të protezave në kyçe
 • Resekcion të tumoreve kockore dhe implantim të protezave tumorale
 • Artrodezë të kyçeve
 • Stabilizim të kyçeve
 • Mjekim kirurgjikal të infeksioneve periprostetike
 1. Trajtim kirurgjikal të osteomieitis dhe infeksione periprostetike të indeve të buta, kockave dhe kyçeve me trajtim me vakum5. Trajtim kirurgjikal – Procedura minimalisht invasive të kyçeve – Artroplastikë

Artroskopi të gjurit

 • Artroskopi diagnostikuese, menisektomi, rekonstruksion të ligamenteve,
  pastrim të gjurit, mënjanim të trupit të lirë të kyçit, kondromalacion, mikrofrakturë, çlirim lateral

Mjekë të tjerë nga ky departament

Konstantin Mitev

Prof. Dr. Konstantin Mitev

Subspec. traumatolog

konstantin.mitev@zmc.mk

Shihni profilin
Zoran Nestorovski

Dr. Zoran Nestorovski

Kirurg ortopedik

zoran.nestorovski@zmc.mk

Shihni profilin
Nenad Petkov

Dr. Nenad Petkov

Spec. në ortopedi
Subspec. në traumatologji

nenad.petkov@zmc.mk

Shihni profilin
 Slavço Stojmenski

Prof. Dr.  Slavço Stojmenski

Subspec. traumatolog

slavcho.stojmenski@zmc.mk

Shihni profilin