Ekipi i Zan Mitrevit

 Slavço Stojmenski

Subspec. traumatolog

slavcho.stojmenski@zmc.mk

2013

Profesor i rregullt i Kirurgjisë së Përgjithshme – Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti “Shën Kiril dhe Metodi”.

2009

Profesor i Asociuar i Kirurgjisë së Përgjithshme

2004

Asistent profesor / Docent i kirurgjisë së përgjithshme

Fakulteti i Mjekësisë – Universiteti Shën “Kiril dhe Metori”,  Shkup – Maqedoni

2002 

Disertacioni i përfunduar i doktoraturës:

“Vlerësimi i kushteve për zhvillimin e trombozës së venave të thella tek pacientët me fraktura proksimale të femurit dhe profilaksë DVT”

1996

Ka përfunduar me Subspecializimin në Traumatologji

1993

Subspecializim në traumatologji – Klinika e Traumatologjisë, Klinika Kirurgjike, Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti Shen. “Kiril dhe Metodi”, Shkup – Maqedoni

1988 – 1992

Specializimi në kirurgjinë e përgjithshme, Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti Shen “Kiril dhe Metodi” – Shkup, Maqedoni

1989

Filloi  studimet e magjistraturës – master

1988

Помлад асистент по општа хирургија, Медицински факултет-Унив.”Кирил и Методиј” , Скопје – Македонија, Универзитетот „Кирил и Методиј“ – Скопје – Македонија

Asistent i ri në kirurgji të përgjithshme, Fakulteti i Mjekësisë – Universiteti “Kiril dhe Metodij”, Shkup – Maqedoni,

1988 – 1992

Specializim në kirurgji të përgjithshme, Klinika kirurgjikale, Universiteti Shën “Kirili dhe Metodi” – Shkup – Maqedoni

Kirurgji e përgjithshme

Kirurg specialist

1987

Ka dhënë provimin shtetëror në mjekësi të përgjithshme, Universiteti Shën “Kiril dhe Metodi”, Shkup – Maqedoni.

– Marrjen e licencës për punë

1985

Punësim  në Klinikën e Kirurgjisë, Fakulteti i Mjekësisë – Shkup, Maqedoni

Më pas  në Repartin e Traumatologjisë, tani Klinika e Traumatologjisë

– Promovimi në rektorat

1984

Ka diplomuar në Fakultetin e Mjekësisë – Universiteti Shen”Kiril dhe Metodi”, Shkup – Maqedoni.

2010-2013

Shef i Klinikës së Traumatologjisë

2006-2010

Drejtor i Klinikës së Traumatologjisë në Shkup

2009

Kryetar i komitetit organizativ të Kongresit të Tretë të MADOT-it në Ohër

2007-2009

President i MADOT

1997

Emërohet shef i repartit septik të Klinikës për Traumatologji, Shkup

1995

I zgjedhur si sekretar i MADOT-it të Maqedonisë

1985

Punësimi im i parë në KLINIKËN E TRAUMATOLOGJISË, departamenti i TRAUMËS, Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti Shen “Kiril dhe Metodi” – Shkup, Maqedoni.

1984

Punon vullnetar në Departamentin e Traumatologjisë në Shkup dhe filloi studimet pasuniversitare për kirurgji

1976-1984

Gjatë studimeve është dërguar për të praktikuar mjekësinë interne në Novi Sad dhe për të ushtruar kirurgji në Klinikën e Parë Kirurgjike në Beograd.

2019

Kursi i traumës AO, Parimet themelore – Shkup, Maqedoni

2018

Kursi i traumës AO për ekstremitetin e poshtëm – Shkup, Maqedoni

2017

Kongresi i dytë Kroato-Sllovene për traumë, Zagreb, Kroaci

Ligjërues në Kursin e traumës AO për ekstremitetin e sipërm – Shkup, Maqedoni

2016

Simpoziumi i Avancuar i AO Spine – Selanik, Greqi

Simpozium për sëmundjet degjenerative dhe lëndimet e kyçit të gjurit, Shkup, Maqedoni

Pjesëmarrje në takimin profesional të titulluar Trajtimi i plagëve me presion negativ

2014

15 Kongresi EFORT Londër, Britani e Madhe

Simpozium – Qasje e përgjithshme për pacientët me osteoartrit – Shkup. Maqedonia

2013

14 Kongresi EFORT Stamboll, Turqi

Tubimi femoral proksimal – Shkup, Maqedoni

2012

9 Kurs ndërkombëtar për teknikat artroskopike Ljubljana, Slloveni

Licencë në Traumatologjinë Ligjore në fushën e Kirurgjisë së Përgjithshme

2011

2 Kongresi Ballkanik për Arthroskopinë, Ohër, Maqedoni

2010

Simpoziumi i avancuar i AO Portomaso, Maltë

Kongresi Global Spine AO, Barcelona, ​​Spanjë

Takimi i grupit ndërkombëtar të punës për profilaksinë e VTE në Kirurgjinë Ortopedike Vjenë, Austri

Seminar për endoprotezë në Shkup, Maqedoni

Terapia moderne orale antikoagulante (ligjërues) Shkup, Maqedoni

2009

Kongresi i 10-të EFORT Vjenë, Austri

Kurs për trajtimin e frakturave artikulare dhe periartikulare, Kranjska gora, Slloveni

Forumi Global i Trombozës Athinë, Greqi

Simpoziumi i 7-të Ndërkombëtar për Menaxhimin e Dhimbjes -Pragë, Çekosllovaki

2008

Konferenca e 6-të Vjetore e Grupit të Ekspertëve Spinal, Rezidenca Boyana, Sofje, Bullgari

Ka mbajtur kurs për Menaxhimin e Shokut Traumatik në Shkup, Maqedoni

Simpoziumi i 6-të Ndërkombëtar për Menaxhimin e Dhimbjes Hersionisos, Kretë, Greqi

Kongresi i 9-të EFORT Nice, Francë

Kurs trajnimi për praktikë klinike për hulumtime – Shkup, Maqedoni

2007

Takimi i 5-te vjetor i Spine Edgeperts Group në Beograd, Serbi

2006

Kongresi i 7-te Evropian i Traumës – Ljubljanë, Slloveni

2001

Kurs gjithëpërfshirës i shtyllës kurrizore AO Bled, Slloveni

2000

Simpozium dhe Workshop Internacional – Trauma e Legenit dhe Acetabulumit – Ljubljana, Slloveni

1999

– Ligjërues në Kursin e Mjekësisë Sportive të Komitetit Olimpik Ndërkombëtar në Beograd

– Ligjërues i kursit për frakturat e qafës së femurit të trajtuara me vida të kanalizuara Shkup, Maqedoni

1998

AO Kursi i Avancuar i Legenit dhe Acetabulumit – Lubjanë, Slloveni

1997

Ka përfunduar një seminar shtatëditor i BWM – Fiksatori i brendshëm i sistemit kurrizor – Bad Wildungen – Gjermani

1996

– Kongresi EFORT – Mynih
– SIKOT – Amsterdam

1995

Trajnim tre mujor në Departamentin e Traumës dhe Kirurgjisë së Shpinës në Universitetin e Regensburg, Gjermani, Marsch

Kam kaluar dy muaj në Klinikën Universitare – Regensburg

1976-77

Diplomë për aksionin – Zgjedhim studentin më të mirë

1971

Diplomë nga Bordi i Qytetit të Kryqit të Kuq të Republikës së Moldavisë

2015

Trajnimin në fushën e mjekësisë e ka kryer me sukses në Odën e ekspertëve të Republikës së Maqedonisë

2007

Ka kryer trajnimin profesional për menaxhimin shëndetësor

Anëtar i Shoqatës Gjermane të Traumatologëve – Gerhard Kincher Kreis
Anëtar i AO Spine dhe AO Trauma
Anëtar i grupit ndërkombëtar të punës për profilaksinë e VTE tek pacientët ortopedikë në Vjenë, Austri

2013

Një nga autorët e librit KIRURGJIA SPECIALE nga kirurgët nga Universiteti Shën Kirili dhe Metodi në Shkup.

 1. „ Karakteristikat imunomorfologjike të enteritit tek tifus abdominalis„

S. Stojmenski, Lj. Rrushi

Punime Studentore në Kongresin në Prishtinë, 1980

 1. “Parandalimi, zbulimi i hershëm dhe trajtimi i sindromës së embolisë dhjamore tek pacientët e traumatizuar” S. Stojmenski, J. Savevski

Punime permbledhese, Lepenski Bir, 1982

Punimi është shqyrtuar në Buletinin nr. 466, 1985 fq 16

 1. „Komplikime pulmonare në fraktura të paqëndrueshme vertebrale me pasoja neurologjike”

S. Stojmenski, J. Savevski, D. Zeraic, E. Stojkovska

(Përmbledhje VIII, ditë pulmonare, 1987, Ohër)

 1. „Çrregullimi i legenit në pacientët e politraumatizuar”

J. Savevski, D. Zeraic, B. Gavrilovski, S. Stoymenski, D. Golevski

Acta Chirurgica Yugoslavica, vol. XXXV, 1988

 1. „Indikacionet për fiksimin e jashtëm në çrregullimin e legenit„

J. Savevski, M. Simeonov, B. Gavrilovski, S. Stojmenski, E. Stojkovska

(Permbledhje nga Kongresi XVII i Kirurgëve të Jugosllavisë, 1988, Sarajevë)

 1. „Fiksimi i jashtëm në thyerjet e skajit distal të rrezes„

B. Gavrilovski, G. Velkovski, J. Savevski, E. Stojkovska, S. Stojmenski

( Përmbledhje nga Kongresi i XVII i Kirurgëve të Jugosllavisë, 1988, Sarajevë)

 1. „Komplikimet pulmonare në lëndimet e unazës së legenit„

E. Stojkovska, J. Savevski, D. Zeraic, S. Stojmenski,  1987, Ohër

Punimi është shqyrtuar në këtë buletin nga kandidatja Emilia Stojkovska.

 1. “Kujdesi i pacientit me paraplegji pas dëmtimit të shtyllës kurrizore”

S. Stojmenski, V. Cvetanovski

(Kongresi i punëtorëve shëndetësorë të Maqedonisë, Krushevë, 1989)

 1. “Fiksatori i jashtëm i Hoffmann në fraktura të hapura”

F. Velkovski, J. Savevski, M. Simeonov, B. Gavrilovski, S. Stojmenski

( Përmbledhje të kongresit XVII të kirurgëve të Jugosllavisë, 1938, Sarajevë)

 1. „Третман мултифрагментарних интраартикуларних фрактура дисталног краја радиуса„

M. Simeonov, S. Stojmenski

 1. “Probleme në trajtimin e tetraplegjikëve në periudhën e menjëhershme post-traumatike”

E. Stojkovska-Pemovska, I. Todorov, J. Savevski, S. Stojmenski

(Përmbledhje e Varaždinska Toplica, 1989)

 1. “Aparati HALO për tërheqjen dhe fiksimin e skeletit të shtyllës kurrizore si metodë e zgjedhur në trajtimin e pacientëve me fraktura të paqëndrueshme të shtyllës, pa deficit neurologjik”S. Stojmenski, M. Simeonov, J. Savevski, E. Stojkovska-Pemovska
 2. „Procedura fillestare-algoritmi në rast të dëmtimit të dyshuar të pjesës cervikale të shtyllës kurrizore”S. Stojmenski, G. Velkovski( Kongresi i Shtatë i Mjekëve të Jugosllavisë, Ohër, qershor 1990)
 1. “Vlera e metodës së dekompresionit anterior dhe bashkimit me graftin krista iliac në pacientët me dëmtim të shtyllës cervikale”M. Simeonov, J. Savevski, S. Stojmenski, E. Stojkovska-Pemovska(Kongresi i Shtatë i Mjekëve të Jugosllavisë, Ohër, qershor 1990)
 2. “Trajtimi kirurgjik i frakturave torakolumbare të paqëndrueshme”

J. Savevski, I. Todorov, M. Simeonov, S. Stoymenski, E. Stojkovska-Pemovska, Z. Andonovski

(Kongresi i Shtatë i Mjekëve të Jugosllavisë, Ohër, qershor 1990)

 1. “Stabilizimi kirurgjikal i frakturave të shpinës së kraharorit dhe mesit”J. Savevski, D. Zeraic, I. Todorov, M. Simeonov, G. Velkovski, B. Gavrilovski, S. Stojmenski (abstrakt, f.189).(Lindje-Perëndim, takim i kombinuar i ortopedëve, Beograd, 1988
 2. “Mbijetesa e pacientëve tetraplegjikë pas dëmtimit të shtyllës cervikale”

E. Stojkovska-Pemovska, I. Todorov, J. Savevski, P. Açkovski, S. Stojmenski

( Kongresi VII i mjekëve të Jugosllavisë, Ohër 1990

 

 

 1. “Vlerësimi i llojeve të ndryshme të osteosintezës që përdoren në fiksimin e frakturave pertrokanterike”B. Gavrilovski, J. Savevski, I. Todorov, M. Simeonov, S. Stojmenski, G. Velkovski(Kongresi i traumatologëve të Jugosllavisë, Beograd 1991, abs.

 

 1. “Përdorimi i pykave fundore, PO ose JO”B. Gavrilovski, J. Savevski, I. Todorov, M. Simeonov, S. Stojmenski(Kongresi i Traumatologëve të Jugosllavisë, Beograd, 1991, abs.

 

 1. “Internal fixation techniques in pelvic fractures“

J. Savevski, I. Todorov, S. Stojmenski, i. Kaftanxhiev, Z. Andonovski

(Kongresi VI i ortopedëve dhe traumatologëve bullgarë, me pjesëmarrje ndërkombëtare Ruse, 1993)

 1. “Anterior osteosyntesis in unstable f-res of vertebral column“

J. Savevski, S. Stojmenski

(Kongresi VI i Ortopedëve dhe Traumatologëve Bullgarë, Ruse, 1993)

 1. „Treatment of extracapsular f-res of femoral neck with Ender nail“

B. Gavrilovski, P. Pterovski, J. Savevski, I. Kaftanxhiev, S. Stojmenski, Z. Andonovski

(Kongresi VI i Ortopedëve dhe Traumatologëve Bullgarë, Ruse, 1993)

 1. “Kujdes për të lënduarit në moshë të thyer”

Cvetanovska V. Rizova L. Stojmenski S.

Kongresi i punëtorëve shëndetësorë, Shkup, 1994

 1. “Приказ случаја-третман коминутивног прелома калканеуса са постојеќом зглобном депресијом (Есекс-Лопрести) помоќу споњашног фиксацијом“

S. Stojmenski

XI конгрес ортопеда и трауматолога Југославије са меѓ. Учшчем, Ниш, 5-8 окт.1994. зборник на трудови, стр.169

 1. “Профилакса ДВТ и ПЕ код пацијената са акутном спиналном траумом“

С. Стојменски, Б. Поповска

(XI  конгрес ортопеда и трауматолога Југославије са меѓ. Учешчем, Ниш, 5-8 окт.1994. зборник на трудови, стр.106)

 1. “Профилакса ДВТ и ПЕ код повредених пацијената“

(XI  конгрес ортопеда и трауматолога Југославије са меѓ. Учешчем, Ниш, 5-8 окт.1994. зборник на трудови, стр.106)

 1. „Хируршки третман код нестабилнихфрактура цервикалног сегмента Ц3-Ц7“

Савевски Ј. , Тодоров И., Симеонов М., Велковски Ѓ., Стојменски С.

(XI  конгрес ортопеда и трауматолога Југославије са меѓ. Учешчем, Ниш, 5-8 окт.1994. зборник на трудови, стр.64)

 1. “Резултати декомпресивне фораже асептичне некрозе главе фемура као последица трауме“

Симеонов М., Стојменски С.,

(XI  конгрес ортопеда и трауматолога Југославије са меѓ. Учшчем, Ниш, 5-8 окт.1994. зборник на трудови, стр.198)

 1. “Флексибилна интрамедуларна фиксација код фрактуре фемура методом ендера“

Симеонов М., Стојменски С.

(XI  конгрес ортопеда и трауматолога Југославије са меѓ. Учешчем, Ниш, 5-8 окт.1994. зборник на трудови, стр.199)

 1. “Тромбопрофилакса во итната хирургија“

С. Стојменски, В. Поповска

Kongresi i kirurgëve të Maqedonisë me ndërkombëtar. Pjesëmarrja, Ohër, 1995. Punime, fq.11

 1. “Intratecal infusional analgesia for nonmalignant pain:Analgesic efficacy of intratecal opioid with or without bupivacaine-case report“

B. Popovska, P. Açkovski, G. Guçev, J. Hristova, S. Stojmenski

Kongresi i kirurgëve të Maqedonisë me ndërkombëtar. Pjesëmarrje, Ohër, 1995. Punime, f.155

 1. Frakturë e të dy gjymtyrëve në  pacient i politraumatizuar“ (Houkins III-IV)

Gavrilovski B., Stojmenski S

Kongresi i kirurgëve të Maqedonisë me ndërkombëtar. Pjesëmarrje, Ohër, 1995. Punime, f.19

 1. “Anus preternaturalis bipolaris si rrugë e derivimit tek pacient i politraumatizuar me lëndim rektal“

Stojmenski S., Simeonov M., Savevski J

Posteri i Kongresit I të Kirurgëve të Maqedonisë me inter. Pjesëmarrje, Ohër, 1995

 1. “Metastatic pathological fractures of the axis from thyroid carcinoma“

Todorov I., Gavrilovski B., Savevski J., Stojmenski S.

Kongresi II i EFORT, 4-7 korrik 1995, Mynih, abstr. fq. 32

 1. “Our experience in surgical treatment of open tibial fractures of III degree with Hofman external fixatoring system“

Simeonov M., Stojmenski S., Savevski J., Andonovski Z.

Kongresi i parë i kirurgjisë së traumës dhe urgjencës, 19-23 shtator. 1995, Stamboll. Procedura fq. 402

 1. “Tibial condylar fractures“

Gavrilovski B., Todorov I., Lazarov M. Stojmenski S.

Kongresi i parë i kirurgjisë së traumës dhe urgjencës, 19-23 shtator. 1995, Stamboll. Procedura fq. 397

 1. “Аnus preternaturalis bipolaris as a way of derivation in politraumatised patient with a rupture of the rectum“

Stojmenski S., Simeonov M., Savevski J., Gavrilovski B.

Kongresi i parë i kirurgjisë së traumës dhe urgjencës, 19-23 shtator. 1995, Stamboll. Procedura fq. 67

Punimi paraqitet në formën e sllajdeve dhe ka të njëjtën përmbajtje me punimin e vlerësuar nga kolegët me rreshtin numër 33 në të njëjtin buletin.

 1. “Profilaksia e DVT dhe PE në pacientët e lënduar”Stojmenski S., Popovska BKongresi I i anesteziologëve të Maqedonisë me inter. Pjesëmarrja, Ohër, 1995. Procedura, P3
 1. “Profilaksia e DVT dhe PE në pacientët me traumë akute kurrizore”Popovska B., Stojmenski SKongresi I i anesteziologëve të Maqedonisë me inter. Pjesëmarrja, Ohër, 1995. Procedura, P2
 1. “Përdorimi i morfinës në anestezi spinale me bupivakainë”Popovska B., Stojmenski SKongresi I i anesteziologëve të Maqedonisë me inter. Pjesëmarrja, Ohër, 1995. Punime fq. 57
 1. “Tromboprophylaxis in the patients with acute spinal trauma“

Stojmenski S., Simeonov M.

Kongresi VI i IFSSH, 3-7 korrik 1995, Helsinki. Procedura, f. 253

 1. “Tretment of multifragmental intraarticular fractures of the distal end of the radius“

Simeonov M., Stojmenski S

Kongresi VI i IFSSH, 3-7 korrik 1995, Helsinki. Procedura, f. 181

 1. “The incidence of compartment syndrome in various types of fractures in the lower leg“

Gavrilovski B., Todorov I., Stojmenski S., Gavrilovski M.

Kongresi XVIII Panhelenik Kirurgjik, Forumi Ndërkombëtar, Abstrakt 394: 33, Nëntor, Athinë, 1992)

Shqyrtuar në Buletinin 594, f. 57

 1. “treatment of pelvic disruption“

Savevski J., Stojmenski S., Andonovski Z.

Kongresi i Shoqatës Kroate të Ortopedëve dhe Traumatologëve, 24-25 maj 1996, Zagreb, abstrakt f.111

 1. “Use of cannulated screws in the treatment of femoral neck fractures in eldary patients with concomitant diseases“

Stojmenski S., Simeonov M.

Kongresi i Shoqatës Kroate të Ortopedëve dhe Traumatologëve, 24-25 maj 1996, Zagreb, abstrakt f.159

 1. “Trajtimi kirurgjik i diastazës akute akromioklavikulare”Andonovski Z., Savevski J., Simeonov M., Velkovski G., Gavrilovski B., Stojkovska E., Stojmenski S., Kaftandziev I.Revista mjekësore maqedonase, nr. 3-4, 1996, f. 11119-121
 1. „Valgus position and consolidation of femoral neck fractures“

M. Simeonov, Z. Andonovski, I. Kaftanxhiev, S. Stojmenski

I Balcan congress of orthopedics, 8-11 Oct, 1997 Solun, Supl

 1. “Prediction of fracture union after internal fixation of intracapsular femoral neck fractures“

Simeonov M., Stojmenski S.

4 th EFFORT Congress 3-8 qershor, Bruksel,

Abstract of posters P373

 1. “Frekuenca e DVT në pacientët me frakturë proksimale të femurit dhe aplikuar profilaksë të zgjatur me heparinë me peshë të ulët molekulareStojmenski S., Simeonov M., Netkov SRevista mjekësore e Maqedonisë, 1997, 51, Issue 3-4, f. 124-126
 1. “Paqëndrueshmëria traumatike e nyjës së gjurit”M. Simeonov, G. Velkovski, S. Stoymenski, Z. AndonovskiKongresi XV i Mjekëve të Maqedonisë, Punime Abstrakte, Tema të lira
 1. “Trajtimi operativ i paqëndrueshmërisë së përparme të nyjës së shpatullës tek atletët”F. Velkovski, Z. Andonovski, M. Simeonov, S. StoymenskyKongresi XV i Mjekëve të Maqedonisë, Punime Abstrakte, Tema të lira
 1. “Trajtimi i frakturave të qafës së femurit me vida kanuluese” 1995-1998S. Stoymenski, M. SimeonovRecensioni mjekësor maqedonas, 1998, 52, nr. 42-43
 1. “Trajtimi kirurgjik i frakturave të paqëndrueshme të unazës së legenit”J. Savevski, M. Simeonov, S. Stoymenski, Z. AndonovskiKongresi I i MADOT-it, 3-6 qershor 1997, Shkup, Libri me abstrakte f. 90
 1. “Trajtimi i frakturave të qafës së femurit duke përfshirë teknikën e vidhos së kanuluar”S. Stoymenski, M. SimeonovKongresi I i MADOT-it, 3-6 qershor 1997, Shkup, Libri me abstrakte f. 96
 1. “Raporti i rastit, artrodeza e kyçit të këmbës me vida të kanalizuara sipas Ulric Holz”S. Stoymenski, B. GavrilovskyKongresi I i MADOT-it, 3-6 qershor 1997, Shkup, Libri me abstrakte f. 178
 1. “Our experience with operative treatment of acute humeral shaft fractures„

Kaftanxhiev I., Todorov I., Stojmenski S., Gavrilovski B.

8 th Instructional Course lectures of EFFORT, june 22-25, 2000, Prague, Abstracts No.81A

 1. „Еnder pins as a method of choice in the treatment of femoral fractures in politraumatised patients“

Simeonov M., Savevski J., Stojmenski S., Andonovski Z.

8 th Instructional Course lectures of EFFORT, june 22-25, 2000, Prague, Abstracts No.114A

 1. “Tromboprofylaxis of DVT and PE in injured patients with proximal femoral fracture“

Stojmenski S., Simeonov M., Savevski J., Kaftandzhiev I.

8 th Instructional Course lectures of EFFORT, june 22-25, 2000, Prague, Abstracts No.119A

 1. “Treatment of Monteggia bifocal fracture Type I (BADO Clasification) with intramedullary fixation of ulna“

Stojmenski S., Simeonov M., Savevski J., Kaftandzhiev I.

8 th Instructional Course lectures of EFFORT, june 22-25, 2000, Prague, Abstracts No.120

 1. “Choice of surgical treatment in posterior and anterior pelvic injuries“

Savevski J. Stojmenski S., Kaftandzhiev I.

Trauma of the pelvic and acetabulum, international symposium and workshop, Ljubjlana, 11-13 May, 2000, str. 104

 1. “Trajtimi i frakturave të bishtit”Stojmenski S., Simeonov M. , Savevski J.Kongresi II i kirurgëve të Maqedonisë, 23-30 shtator, Ohër 2000, Libri i abstrakteve f. 80
 1. “DVT në frakturat proksimale të femurit (1998-2000)”Stojmenski S., Simeonov M. , Savevski J.Kongresi II i kirurgëve të Maqedonisë, 23-30 shtator, Ohër 2000, Libri i abstrakteve f. 80
 1. “Roli i vlerave të D-dimerit në diagnostikimin e DVT të hershme në pacientët e lënduar me frakturë proksimale të femurit (1998-2000)Stojmenski S., Simeonov M. Kostovska S., Dzikova S.Kongresi 1 i transfuziologëve të Maqedonisë, 10-13 tetor, Ohër 2000, Libri i Abstrakteve f.227
 1. Stojmenski S., Simeonov M., Dzikova S., Kostovska: Thromboprophylaxis in injured patients with proximal femoral fractures, Втора takim i ortopedëve dhe traumatologëve maqedono-japonezë, 17 nëntor 2000, Shkup
 2. Stojmenski S., Simeonov M., Dzikova S., Kostovska S., Velkovski Gj.: New concept for tromboprophylaxis in injuried patients with proximal femoral fracture. Turkish journal of trauma and emergency Surgery (TJTES), October, 2002
 3. Stojmenski S., Simeonov M., Velkovski G.: Vlerësimi radiologjik postoperativ i rezultateve të pacientëve të operuar me frakturë të qafës së femurit të trajtuar me vida të kanalizuara. 3 Kongresi i radiologëve të Maqedonisë, Ohër, 12-16 qershor 2002., Libri i abstrakteve, f.71
 4. Stojmenski S., Simeonov M., Velkovski G.: Raport i rastit-trajtimi i vulsionit të plotë të tipit II të epifizës së tuberkulozit tibial te një djalë katërmbëdhjetë vjeçar.Kongresi i 3-te i radiologëve të Maqedonisë, Ohër, 12-16 qershor 2002., Libri i abstrakteve, f.72
 1. Stojmenski S., Gavrilovski A.: Raport i rastit-trajtimi i osteomielitit të falangës proksimale të gishtit të madh të djathtë me fiksues të jashtëm. Kongresi XVI i Mjekëve të Maqedonisë, Ohër, 4-7 qershor 2003, Libri i Abstrakteve f. 210
 2. Nikolov Lj., Trpevski S., Stojmenski S., Simeonov M.: Vendi dhe roli i heparinës me peshë të ulët molekulare në trajtimin konservativ të rupturës së pjesshme të m.gastrocnemius.

Kongresi XVI i Mjekëve të Maqedonisë, Ohër, 4-7 qershor 2003, Libri i Abstrakteve f. 215

 1. Simeonov M., S. Stojmenski, Kostov H., Trpeski S., Simeonov R.: Evaluation of the knee stability after the reconstruction of the anterior cruciate ligament with patellar graft tendon. Konferencë shkencore për problemet e lëvizjes njerëzore, 2003, Universiteti Rus “Engjëll K’mçev”
 2. Stojmenski S., Simeonov M., Nikolov Lj., Trpeski S., Kostov: Importance of tromboprophylaxis in patients with performed arthroscopy. “Konferenca shkencore për problemet e lëvizjes njerëzore, 2003, Universiteti Rus “Engjëll K’mçev”
 3. “Zgjedhja e trajtimit të frakturave të kockave të gjata të ekstremitetit të poshtëm në kushtet e multitraumës”

Simeonov M., Savevski J., Velkovski G., Stojmenski S., Kostov H., Trpeski S.

Kongresi II i MADOT-it me pjesëmarrje ndërkombëtare, 15-18 maj 2002, Ohër, R. Maqedonia

 1. “Frakturat maleolare – trajtimi operativ”Velkovski G., Savevski J., Todorov I., Simeonov M., Gavrilovski B., Stojmenski S., Kaftandziev I., II Kongresi MADOT me pjesëmarrje ndërkombëtare, 15-18 maj 2002 Ohër, R. Maqedonia
 1. “Tromboprofilaksia në pacientët me frakturë të këmbës së poshtme trajtohet në mënyrë konservative me imobilizim allçie”Stojmenski S., Simeonov M., Velkovski G., Trpeski S.,

Kongresi II i MADOT-it me pjesëmarrje ndërkombëtare, 15-18 maj 2002, Ohër, R. Maqedonia

 1. “Raporti i rastit – lëndim artikular i falangës proksimale të gishtit tregues i trajtuar me fiksim të jashtëm dhe spongioplastikë”Stojmenski S., Simeonov M., Velkovski G., Noveski L.Kongresi II i MADOT-it me pjesëmarrje ndërkombëtare, 15-18 maj 2002, Ohër, R. Maqedonia
 1. “Tromboprofilaksia e zgjatur ne pacientet e demtuar me frakture te pjeses proksimale te femurit”Stojmenski S., Simeonov M., Velkovski G., Kaftandzhiev I., Pejkova S.Fletorja ortopediko-traumatologjike maqedonase, 2 qershor 2004
 1. “Vlerësimi radiologjik postoperativ i rezultateve të pacientëve të operuar me frakturë të qafës së femurit të trajtuar me vida të kanuluara”Stojmenski S., Simeonov M., Velkovski GjKongresi III i radiologëve të Maqedonisë me inter. Pjesëmarrja, 12-16 qershor, Ohër, 2002
 1. “Raporti i rastit-trajtimi i epifizës së plotë të vulvës së tipit II të tuberkulozit tibial tek një djalë katërmbëdhjetë vjeç”Stojmenski S., Simeonov M., Velkovski Gj.Kongresi III i radiologëve të Maqedonisë me inter. Pjesëmarrja, 12-16 qershor, Ohër, 2002
 1. “ Two years experience with BWM- spinal fifator system„

Stojmenski S., Simeonov M., Velkovski G., Kaftandziev I., Kostov H., Gavrilovski A.

IX Kongress of Bulgarian orthopedics and Trauma Surgeons with international participation 14-17 Oct. Plovdiv, Bulgaria, 2004

 1. „Algoritam as a choice of treatment for femoral neck fractures“

Simeonov M., Stojmenski S.

IX Kongress of Bulgarian orthopedics and Trauma Surgeons with international participation 14-17 Oct. Plovdiv, Bulgaria, 2004

 1. “Menagment of displaced femoral neck fractures in young adults“

Kostov H., Velkovski G., Stojmenski S., Kaftandzhiev I., Arsovski O., Pejkova S.

IX Kongress of Bulgarian orthopedics and Trauma Surgeons with international participation 14-17 Oct. Plovdiv, Bulgaria, 2004

 1. “Neglected spondylolisthesis of lower cervical spine in cases with politrauma„

Stojmenski S., Simeonov M., Velkovski G., Kaftandziev I., Kostov H., Nikolov .

IX Kongress of Bulgarian orthopedics and Trauma Surgeons with international participation 14-17 Oct. Plovdiv, Bulgaria, 2004

 1. “Operative treatment of intercondylar fractures on the distal femur“

Kostov H., Velkovski g., Stojmenski S., Arsovski O., Pejkova S., Andonov g.

IX Kongress of Bulgarian orthopedics and Trauma Surgeons with international participation 14-17 Oct. Plovdiv, Bulgaria, 2004

 1. “Long term tromboprophylaxis in injured patients with proximal femoral fractures“

Stojmenski S., Simeonov M., Velkovski G., Kaftandziev I., Kostov H.

IX Kongress of Bulgarian orthopedics and Trauma Surgeons with international participation 14-17 Oct. Plovdiv, Bulgaria, 2004

 1. “Early osteosyntesis of femoral and tibial dyaphyseal fractures in politraumatised patients“

Velkovski G., Stojmenski S.

“Ditët e kirurgjisë urgjente”, Velingrad, 26-28 tetor 2005

 1. “Tromboprophylaxis in politraumatised patients“

Stojmenski S., Velkovski G.

“Ditët e kirurgjisë urgjente”, Velingrad, 26-28 tetor 2005

 1. “The place of intramedullary nonrimed static nailing in the treatment of pathologic diaphyseal femoral fracture“

Stojmenski S., Velkovski I., Kaftandziev I., Nikolov Lj., Trpeski S.

7th European Trauma Congress, May 14-17,2006, Ljubljana (Europian journal of trauma)

 1. “Our fiveyears experience with tromboprophylaxis in injured patients with colli femoris fractures (2000-2005)“

Stojmenski s., Velkovski G., Simeonov M., Kaftandziev I., Nikolov Lj., Trpeski S.

7th European Trauma Congress, May 14-17,2006, Ljubljana (Europian journal of trauma)

 1. “Fiksim intramedular i kufizuar i kalibruar në trajtimin e frakturave të hapura të diafizës së tibisëKaftandzhiev I., Savevski J., Stojmenski S., Trpeski S., Pejkova S.Gazeta maqedonase traumatologjike-ortopedike, vëll 4, gusht 2006

 

 1. Two stage minimal invasive Method with Locking plate Application on Dystal Tibial Fractures -Our Experience

HasaniI.,. Kaftandziev I., Stojmenski S., Trpeski S.,Kostov H.,

 

 1. Treatment of decubitus ulcer stage IV in the patient with Polytrauma and Vertical Share Pelvic fracture, diagnosed Entherocollitis and Deep Wound Infection with Clostriudium Difficiler with Combined Negative Pressure Wound Therapy (NPWT) and Faecal Management system:Case report

Stojmenski S., Merdzanovski I., Gavrilovski A., Pejkova S.,Dzokic Gj., Tudzarova S.,

Macedonian Journal  of Medical Sciences,Jul,2017

 1. 3D printing Assistive Devices

Stojmenski A., Chorbev I., Joksimoski B., Stojmenski S..International Conference on Mobile Networks and Management (pp.446-456) Springer,Cham.September,2014

 1. Aplication of the First Expert Arthrodesis nail to a patient with praevious performed Arthrodesis according to Ulrich Holz-Case report

Stojmenski S., Dimitrovski D., Merdzanovski I.

Macedonian Journal  of Medical Sciences,Sep.2014

 1. Reliability Assessment of Arthroscopic findings Versus MRI in ACL injuries of the knee

Kostov H., Stojmenski S., Kostova E.

Acta Informatica Medica

2014;22(2):111-114

 1. Diagnostic significance of MRI and Arthroscopy findings for lateral and mnedial meniscal tears

Kostov H., Stojmenski S., Gavrilovski A., Kostova E.,

Physioacta 2013, Vol.7 –No.3, 51-59

 

 

 1. Sentinel lymph node mapping in patients with melanoma

Noveski L., Dzonov B., Stojmenski S., Angelevska M. Stojanovski S.,

Acta morphol. 2012; Vol 9(2): 34-37

 1. Treatment of periprosthetic fracture – Type C according to Vancouver classification in a patient with previous hip subtotal prosthesis: Case report

Stojmenski S., Kostov H., Trpeski S.,

Physioacta 2014, Vol.8 –No.2, 121-127

  Gavrilovski A., Dimovska Gavrilovska A., Nikolov 

Lj., Kostov H., Stojmenski S., Kaftandziev I.,Poposka A.,

ACTA MORPHOLOGICA Vol.13 (2) 2016, str. 17-25

 

 1. Treatment of tibial plateau fractures – Comparative analysis of two operative techniques
 2. Qasje minimalisht invazive në trajtimin e frakturave të poshtme të tibisë – Një raport rasti

Hasani I., Stojmenski S., Kaftandziev I., Arsovski O., Kostov H., Velkovski V. , Emini S., Saveski A.,Dalipi R.,

Acta Orthopaedica et Traumatologica macedonica  No.9.,Juni 2017, 26 -34

 1. Five most frequent indications for application of arthrodesis nail in Traumatology clinic in Skopje during last five years-Stojmenski S.,Merdzanovski I., 5 Hrvatski Traumatoloski kongres 2017 s medjunarodnim sudjelovanjem, 23 – 25.03.2017,Zagreb,Hrvatska
 2. FIKSIMI ME PIKË PROKSIMALE FEMORALE SI METODA QË PREFEROHET GJITHËNJË DHE MË TEPËR NË TRAJTIMIN E FRAKTURAVE PERTROHANTERNE NË KLINIKËN E TRAUMËS SË SHKUP – NJË RAPORT PESË VJEÇAR NËPËRVOJËN KLINIKE

Stojmenski Slavço, Gavrilovski Andrea, Merdzhanovski Igor, Jakimovska Vesna, Georgievski Goran

4ti KONGRES NA MADOT,26-29April 2018,Ohrid,Makedonija

 

 1. NOV TREND KON PROFILAKSATA NA DVT KAJ TRAUMATOLO[KI PACIENTI

Stojmenski Slav~o1, Gavrilovski Andreja1 , Merxanoski Igor1, Petroska Blagica,  Jakimovska M. Vesna1, Georgevski Goran1

4ti KONGRES NA MADOT,26-29April 2018,Ohrid,Makedonija

 

103.The Effect of proper timing of Hip fracture Surgery in Geriatric patients in First 24 Hours after Injury

S.Trpeski,I.Kaftandziev,S.Stojmenski,I.Hasani,Lj.Nikolov,O.Arsovski,I.Merdzanovski,A.Saveski,A.Trajanovski,A.Andonovski,M.Mihajlova,

ABSTRACT BOOK,4th Congress of MAOT,26-29April 2018,Ohrid,Macedonia

 

104.HAEMOSTASIS SCREENING USING DABIGATRAN ETEXILATE FOR THROMBOPROPHYLAXIS IN PATIENTS WITH COLLI FEMORIS FRACTURE AND APPLICATION OF SUBTOTAL BIPOLAR PROSTHESIS

Todorovska E.,Stojmenski S.

5th Congress of Macednonian society for Transfusion medicine with International participants 16-19 October,2019

Mac.Med.Rewiev,2019,73(supl.106).

105.A PATIENT WITH ANCYLOSING SPONDYLITIS-BECHTEREV DISEASE AND FRACTURE OF CIV,CV WITH PRIMARILY QUDRIPLEGIA

Gavrilovska Dimovska Aleksandra,Gavrilovski Andreja,Stojmenski Slavcho

ACTA MORPHOLOGICA Vol.17(1)2020,str. 52-55

106.THE ROLE OF HEMOSTATIC MONITORING OF DABIGATRAN ETAXILATE IN PATIENTS WITH POROXIMAL FEMORAL FRACTURE UNDERGOING BIPOLAR ENDOPROSTHESIS

Todorovska E.,Makarovska-Bojadzieva T.,Stojmenski S.

ACTA MORPHOLOGICA Vol.14(1)2020,str. 15-23

107.CORRELATION OF LOW-ENERGY VERTEBRAL FRACTURE,CLINICAL RISK FACTORS AND BONE DENSITOMETRY IN POSTMENOPAUSAL WOMEN

Popovska D.,Stojmenski S.,Karevski Jl.,Andonovski A.

ACTA MORPHOLOGICA Vol.14(1)2020,str. 55-66

108.3D PRINTING ASSISTIVE DEVICES

A.Stojmenski,I,Corbev,B.Joksimoski,S.Stojmenski

Volume 141 of Lecture Notes of the Institute for Computer Sciences,Social Informatics and Telecomunications Engineering,pages 446-456,Springer,2014

2016

Falenderim me rastin e 35 vjetorit nga Njësia e Detyrave Speciale të Ministrisë së Brendshme të Republikës së Maqedonise

2015

Mirënjohje nga Oda e mjekëve të Maqedonisë

2013

Mirënjohje me rastin e 20 viteve të ekzistencës së MADOT

2009

Pllaketë nga MADOT për Presidentin e MADOT për kontributin e tij në zhvillimin e Ortopedisë dhe Traumatologjisë

2000

Diplomë për kontribut dhe punë nga Shoqata Mjekësore e Maqedonisë

1997

Mirënjohje nga Shoqata Mjekësore e Maqedonisë

1979

Mirënjohje për pjesëmarrje në punimet e Kongresit të Tretë Profesional të Studentëve të Mjekësisë

1976

Gjatë studimeve në gjimnaz mora çmimin më të madh nga komuna e qytetit –  13 Nëntor për poezi

Anglisht
Serbisht

Mjekë të tjerë nga ky departament

Konstantin Mitev

Prof. Dr. Konstantin Mitev

Subspec. traumatolog

konstantin.mitev@zmc.mk

Shihni profilin
Sasho Mlladenovski

Dr. Sasho Mlladenovski

Kirurg ortopedik

saso.mladenovski@zmc.mk

Shihni profilin
Zoran Nestorovski

Dr. Zoran Nestorovski

Kirurg ortopedik

zoran.nestorovski@zmc.mk

Shihni profilin
Nenad Petkov

Dr. Nenad Petkov

Spec. në ortopedi
Subspec. në traumatologji

nenad.petkov@zmc.mk

Shihni profilin