Ekipi i Zan Mitrevit

Sllobodan Iliq

Kardiokirurg për fëmijë

slobodan.ilikj@zmc.mk

2010 – 2016

Subspecialist i Kardiokirurgjisë – Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit të Beogradit, Beograd

Specializimin në kardiokirurgji e mbrojti me temën “Rezultatet afatmesme të operacionit Switch arterial tek fëmijët me transpozicion të enëve të mëdha të gjakut në Klinikën Pediatrike Universitare” në vitin 2016.


2000 – 2004

Doktor i Shkencave Mjekësore – Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit të Beogradit, Beograd

Disertacionin doktoral me titull “Trajtimi kirurgjik i koartacionit kritik të aortës tek fëmijët deri në tre muaj me anastomozë klasike fund-me-fund ose të zgjeruar” e mbrojti në Fakultetin e Mjekësisë në Beograd më 23.12.2004.

1985 – 1991

Specialist i Kirurgjisë Pediatrike – Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit të Beogradit, Beograd

Me sukses të shkëlqyer


1983 – 1997 

Magjistër i Shkencave Mjekësore – Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit të Beogradit, Beograd

Fusha e ngushtë shkencore Anatomia Kirurgjikale, Titulli i punimit të masterit: “Vlerësimi i rezultateve të trajtimit kirurgjik të koartacionit të aortës tek fëmijët deri në një vit”.

1976 -1982

Doktor i Mjekësisë – Fakulteti i Mjekësisë i Universitetit të Beogradit, Beograd

Mesatarja 9.17

2024 – në vazhdim

Kardiokirurg pediatrik në Klinikën Zhan Mitrev, Shkup

2022 – në vazhdim

Konsulent kardiolog pediatrik, Klinika Universitare e Fëmijëve, Beograd

2021 – 2022

Profesor i rregullt në Departamentin e Kirurgjisë me Anesteziologji
Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti i Beogradit.

2018 – 2022

Shef i Departamentit të Kirurgjisë Pediatrike
Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti i Beogradit, Beograd

2015 – 2021

Profesor i Asociuar (part time)në Departamentin e Kirurgjisë me Anesteziologji
Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti i Beogradit, Beograd

2008 – 2015

Docent profesor në Departamentin e fushës së specializuar të Kirurgjisë me Anesteziologji
Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti i Beogradit, Beograd

1999 -2008

Asistent në Departamentin e Kirurgjisë me Anesteziologji
Fakulteti i Mjekësisë, Universiteti i Beogradit

1998 -2022

Раководител на службата за кардиохирургија
Универзитетска детска клиника, Оддел за кардиохирургија, Белград
ја основал службата за кардиохирургија во рамките на Универзитетската детска клиника

Shef i shërbimit të kardiokirurgjisë, Klinika Universitare e Fëmijëve, Departamenti i Kardiokirurgjisë, Beograd -themeloi shërbimin e kardiokirurgjisë në kuadër të Klinikës Universitare të Fëmijëve

1991 – 1998

Kirurg pediatrik specialist, Instituti për kujdesin shëndetësor të nënave dhe fëmijëve të Republikës së Serbisë, Beograd
Specialist i kirurgjisë pediatrike në Departamentin e Kardiokirurgjisë Pediatrike

1985 -1991

Doktor i specializuar në kirurgjinë pediatrike, Instituti për kujdesin shëndetësor të nënave dhe fëmijëve të Republikës së Serbisë, Beograd
Doktor i specializuar në të gjitha departamentet e kirurgjisë pediatrike në Institutin I të Klinikës Universitare të Fëmijëve në Beograd

1983 – 1985

Doktor klinik i Kirurgjisë Pediatrike -Instituti për kujdesin shëndetësor të nënave dhe fëmijëve të Republikës së Serbisë, Beograd

1982 – 1983

Doktor praktikant, Qendra Shëndetësore “Boris Kindrich”, Beograd

ÇMIMI I QYTETIT TË BEOGRADIT për vitin 2013 për “KIRURGJNË – tekst shkollor për studentë”

Prof. Dr. Zivan Maksimoviq dhe një grup autorësh, botues CIBID të Fakultetit të Mjekësisë të Universitetit të Beogradit. Botimi i tretë i rishikuar 2013, ISBN ‑ 978‑86‑7117‑425
Prof. dr. Iliq, së bashku me një grup autorësh, morën çmimin GRAMATE SPC për këshillin shkencor-profesional dhe redaktues të mjekëve pjesëmarrës në veprën shkencore Kardiologjia në vitin 2000 – ortodoksë me mëshirën e Zotit.

Kryepeshkopi i Pejës , Mitropoliti i Beograd-Karllovicës dhe Patriarku serb z. Pali.

SEKSION I PERSONALIZUAR

Për të çuar më tej zhvillimin e tij profesional në fushën e kirurgjisë për defektet e lindura të zemrës, ai punoi për një vit (1989-1990) në Spitalin e Fëmijëve të sëmurë, Great Ormond Street, Londër. Gjatë trajnimit, ai mori pjesë në trajtimin e defekteve më komplekse të lindura të zemrës, duke përfshirë programin e transplantit të zemrës dhe të mushkërive. Gjatë viteve në vijim, ai qëndroi në të njëjtën qendër (seminare, kurse) për një muaj me qëllim të përmirësimit të mëtejshëm.

Si pjesë e CME 2003, ishte pjesëmarrës në seminarin e fokusit të defekteve kongjenitale të zemrës:
Simpoziumi i Dytë Live në Leipzig dhe në 2006 Simpoziumi i Katërt Ndërkombëtar i Kombinuar Live “Fokus në defektet e lindura të zemrës” në Mynih.

 

 • Anëtar i SLD
 • Shoqata e Kirurgëve Kardiovaskular të Serbisë
 • Shoqata e Kirurgëve Pediatër të Serbisë
 • Shoqata Evropiane e Kardiologjisë.

 1. Ilic S, Parezanovic V, Djukic M, Kalangos A: Ruptured hydatid cyst of the inerventricular septum

with acute embolic pulmonary artery complications. Pediatr Cardiol. 2008;29(4):855‑7 M 23, IF

1,233

 1. Peco‑Antić A, Ivanišević I, Vulićević I, Kotur‑Stevuljević J, Ilić S, Ivanišević J, Miljković M, Kocev

N: Biomarkers of acute kidney injury in pediatric cardiac surgery. Clin Biochem. 2013;

46(13‑14):1244‑51. M 22, IF 2,265

 1. Ilic S, Hercog Dj, Vucicevic M, Vulicevic I, Mimic B, Djukic M, Jovanovic I, Parezanovic P, Ilisic T:

Anomalous Origin of the Left Coronary Artery From the Pulmonary Artery, Scimitar Syndrome, and

Aortic Coarctation. Ann Thorac Surg 2014; 97:707‑10 M 21, IF 3,631

 1. Mimic B, Ilic S, Vulicevic I, Milovanovic V, Tomic D, Mimic A, Stankovic S, Zecevic T, Davies B,

Djordjevic M: Comparison of high glucose concentration blood and crystalloid cardioplegia in

paediatric cardiac surgery: a randomized clinical trial. Interact Cardiovasc Thorac Surg. 2016;

22(5): 553‑60. M23, IF 1,857

 1. Milovanovic V, Stefanovic I, Ilic S: Tricuspid atresia associated with aortopulmonary window:

diagnostic and therapeutic dilemmas. Cardiol Young. 2017;27(3):580‑583. M23, IF 0,978

 1. Cuturilo G, Drakulic D, Jovanovic I, Ilic S, Kalanj J, Vulicevic I, Raus M, Skoric D, Mijovic M,

Medjo B, Rsovac S, Stevanovic M: The Impact of 22q11.2 Microdeletion on Cardiac Surgery

Postoperative Outcome. Pediatr Cardiol. 2017; 38(8): 1680‑1685. M22, IF 1,540

 1. Milovanovic V, Bisenic D, Mimic B, Ali B, Cantinotti M, Soldatovic I, Vulicevic I, Murzi B,I lic S:

Reevaluating the Importance of Modified Ultrafiltration in Contemporary Pediatric Cardiac

Surgery. J Clin Med. 2018;7(12). pii: E498. M21a, IF 5,688

 1. Tanaskovic I, Ilic S, Jurisic V, Lackovic M, Milosavljevic Z, Stankovic V, Aleksic A, Sazdanovic M:

Histochemical, immunohistochemical and ultrastructural analysis of aortic wall in neonatal

coarctation. Rom J Morphol Embryol. 2020; 60(4): 1291‑1298 M23 IF 1,411

 1. Wiggins LM, Mimic B, Issitt R, Ilic S, Bonello B, Marek J, Kostolny M: The utility of aortic valve

leaflet reconstruction techniques in children and young adults. J Thorac Cardiovasc Surg.

2020;159(6): 2369‑2378. M21, IF 4,451

 1. Pavlovic A, Parezanovic V, Stefanovic I, Dähnert I, Tzifa A, Djordjevic SA, Ilic S, Milovanovic V,

Bijelic M, Bisenic D, Kalanj J, Djukic M.Slobodan Ilić: Immediate results of primary balloon dilation

for congenital aortic valve stenosis predict the mid‑term outcome. Cardiol Young, 2023 Jan

19;1‑7.

 

Anglisht

Serbisht

Mjekë të tjerë nga ky departament

Nikolla Hristov

Dr. Nikolla Hristov

Spec. në kirurgjinë kardiovaskulare

nikola.hristov@zmc.mk

Shihni profilin
Gorazd Konjanovski

Dr. Gorazd Konjanovski

Rezident në kardiokirurgji

gorazd.konjanovski@zmc.mk

Shihni profilin
Zhan Mitrev

Doc. Dr. Zhan Mitrev

Kirurg kardiovaskular

Shihni profilin
Simona Patçeva

Dr. Simona Patçeva

Specializante në kardiokirurgji

simona.patcheva@zmc.mk

Shihni profilin