Ekipi i Zan Mitrevit

Stanisllava Angjeleska

Specialist pediatër

stanislava.angjeleska@zmc.mk

2015-2022

ISHP – Klinika Universitare për sëmundje të fëmijëve në Universitetin Shën “Kiril dhe Metodi” Shkup

Specializimi në pediatrinë spitalore

2001- 2007

Doktor i Mjekësisë

Fakulteti i Mjekësisë në Universitetin e Shën “Kiril dhe Metodi”  Shkup

1997- 2001

Shkolla e mesme e mjekësisë “Nikolla Shtejn” – Tetovë, në drejtimin e Mjekësisë së përgjithshme

2022 – sot

Specialiste ne pediatri ne Spitalin klinik Zhan Mitrev, Shkup

2008-2015

Doktor i Mjekësisë në ISHP Qendra Shëndetësore – Gostivar

2007-2008

Praktikë në Qendrën klinike – Shkup

 • Trajtim në fushën e BLS-Basic Life Support
 • Trajtim në fushën e ATLS-Advanced Trauma Life Support
 • Trajtim në fushën e PLS-Pediatric Life Support
 • Trajtim në fushën e ALS-Advanced Life Support
 • Asistim në kryerjen e ndërhyrjeve kirurgjikale në sallën e operacionit (06.11.2007-05.07.2008 ) Qendra Klinike, Shkup.
 • Shkolla Pediatrike Ballkanike 12-15 shtator 2018 Shkup, Maqedoni
 • Situata urgjente kujdesiн shëndetësor privat
 • Аnemia tek fëmijët
 • Trajtimi i diarresë akute tek fëmijët. Modalitetet për trajtimin e kapsllëkut funksional tek fëmijët.
 • Përgatitni imunitetin tuaj – mbroni veten nga viruse të ndryshme dhe infeksione bakteriale të frymëmarrjes
 • Kolla dhe trajtimi efektiv i saj
 • Algoritmi diagnostikues i limfadenopatisë dhe roli i kujdesit parësor dhe dytësor në diagnostikimin e hershëm të limfadenopatisë dhe trajtimin bashkëkohor të sëmundjeve malinje hematologjike CD20+
 • Risi në përdorimin profilaktik të Vitaminës K tek të porsalindurit dhe foshnjat.
 • Profilaksia e vitaminës D3 në popullatën pediatrike.
 • Sindromat metabolike tek fëmijët
 • Qasje farmakoterapeutike në trajtimin e astmës bronkiale dhe rinitit alergjik tek fëmijët
 • Workshop – Infeksioni latent i tuberkulozit dhe imunizimi BSZH.
 • Kalendari i vaksinave për imunizimin
 • Terapia e infeksioneve virale të traktit të sipërm respirator në fëmijëri – a ka trajtim?
 • Obeziteti përmes prizmit të sindromës metabolike
 • Obeziteti dhe deformimet tek fëmijët
 • Zhvillimet aktuale në kujdesin dhe trajtimin kardio-respirator tek fëmijët
 • Qasje moderne për trajtimin e sëmundjeve kardiovaskulare

 • Anëtar i Shoqatës së Pediatërve të Republikës së Maqedonisë së Veriut
 • Anëtar i Odës së mjekëve të Republikës së Maqedonisë së Veriut

 • Bashkëautor i një punimi ekspert PFAPA SYNDROME botuar si prezantim poster në 50.Pedijatriski dani Srbije u Nis 22-24.10.2020 god. Me pjesëmarrje ndërkombëtare në një seancë për infeksionet urinare dhe ethet tek fëmijët. Puna e kualifikuar: PFAPA SYNDROME-Angjeleska Stanislava,Tasic Velibor,Jovic Stefan., University Children’s Hospital,Medical School,Skopje.

Serbisht
Anglisht

Mjekë të tjerë nga ky departament

Bllagica Mançeva

Dr. Bllagica Mançeva

Pediatër

blagica.manceva@zmc.mk

Shihni profilin
Ivan Milev

Dr. Ivan Milev

Spec. në Pediatri
Sub. spec. në kardiologji

ivan.milev@zmc.mk

Shihni profilin
Katerina Vasileva Dimovska

Dr. Katerina Vasileva Dimovska

Specialiste në pediatri

katerina.dimovska@zmc.mk

Shihni profilin