Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

Përvojat e pacientëve

Back to Experiences

04.05.2020

Pas operacionit të sukseshëm Dimitri i vogël kthehet në shtëpi

Dimitari i vogël u pranua në klinikën tonë më 07.04.2020 me defekt të rëndë të lindur të zemrës (tetralologjia e fallotit). Gjatë pranimit, fëmija kishte saturim (ngopje) të ulët me oksigjen dhe shenja të ngarkesës dhe dobësisë së zemrës. Më 08.04.2020, është bërë korrigjimi total duke mbyllur defektin e septumit ventrikular dhe duke zgjeruar atriumin e duhur dhe valvulën pulmonare.

 

Operacioni kaloi pa probleme. Për shkak të specifikës së sëmundjes dhe ashpërsisë së gjendjes së përgjithshme, fëmija ka qëndruar në ventilim të zgjatur mekanik dhe me doza të larta të mbështetjes inotropike. Gradualisht e kapërcyem rrezikun e dështimit të zemrës duke monitoruar me kujdes parametrat vitale dhe me anë të terapisë së përshtatshme për të mbështetur funksionin e zemrës.

Katër ditë pas kryerjes së operacionit, pacienti i vogël u hoq me kujdes nga aparati i frumëmarjes. Në ditët në vijim filluam gradualisht dhënien e ushqimit nga goja me formulë qumështi dhe vazhduam me terapi respiratore dhe fizike.

  • Në ditën e shtatë pas operacionit, nëna e merr përsëri në krahë. Bashkimi i parë pas operacionit është gjithmonë momenti më emocional dhe njëkohësisht më i bukur. Një ndjenjë që nuk mund të përshkruhet me fjalë. E gjithë përpjekja që ata bëjnë në të pasqyrohet në ato momente lumturie dhe gëzimi. Dimitar dhe familja e tij do ta shohin njëri-tjetrin në kontrolle të rregullta. Ne do të përqafohemi dhe do të gëzohemi për çdo përparim dhe rritje të tij – tha Dr. Dijana Popevski, anesteziolog në klinikën tonë.

Në emër të të gjithë stafit të Zan Mitrev Clinic, i urojmë shumë fat dhe gëzim. Të vazhdojë të qëndroj kaq i guximshëm dhe pozitiv përgjithmonë, ne jemi gjithmonë këtu për ta mbështetur në çdo situatë.