Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

00389 2 3091 484

Тимот на Жан Митрев

Назад до Доктори

Д-р Лидија Вељановска Кириџиевска

Радиолог

Место на раѓање:

Скопје, Македонија

E-mail:

lidija.veljanovska@zmc.mk

2000-2004
Специјализација по радиодијагностика –Радиолошки Институт, Медицински Факултет Скопје, Македонија

2000

Специјализација по радиодијагностика Универзитетска болница Меркур, Загреб, Хрватска

1991-1997
Медицински Факултет при Универзитетот “Кирил и Методиј”, Скопје, Македонија

2007 – во тек

Спеијалист по радиодијагностика во Клиничка болница “Жан Митрев“, Скопје, Македонија

2002-2007
Вработена на Институт за Радиотерапија и Онкологија, Медицински факултет Скопје

1998-1999
Приватна здравствена организација, Куманово

1997-1998

Ургентен Центар , Воена болница , Скопје ,Македонија

2017

Едукација за МР на темпоромандибуларен зглоб , Оддел за Неурорадиологија, Клинички Центар Љубљана; Словенија

2016

– Напреден тренинг за МР прегледи на дојки и женска карлица, Атина, Грција

– Балкански радиолошки конгрес, Солун, Грција

2015
– Прегледи со ултазвук на мусколоскелетен систем, Трауматолошка болница, Загреб, Хрватска

– Интернационално здружение за скелет – работилница, Скопје, Македонија

– Напреден тренинг за МР прегледи на срце, Загреб, Хрватска

2014
– Кардиоторакален имиџинг курс, Палермо, Италија

– Курс за менаџмент во радиологија, Болоња, Италија

– Тренинг за кардиоваскуларни КТ прегледи Будимпешта, Унгарија

2013
– Онколошки имиџинг курс, Дубровник, Хрватска

– 11ти XI Балкански радиолошки конгрес, Охрид, Македонија

– Петти уролошки конгрес, Скопје, Македонија

– Симпозиум за новини во кардио МР и КТ прегледи , Кан, Франција

2010

Трета европска работилница за стереотаксична радиотерапија и радиохирургија на цело тело ,Брисел, Белгија

Сертификат за  (on line) тренинг за кардио КТ прегледи

2009

– Европски конгрес за радиологија , Виена, Австрија

– Трети Балкански конгрес за Телемедицина – Скопје, Македонија

– Интернацинален Симпозиум  State-of-the-Art Imaging, Таормина, Сицилија

2008

– Конгрес за кардио прегледи со МР и КТ , Европсо здружение за кардиолошка радиологија , Лајпциг, Германија

– Интернационален семинар за Магнетна Резонанца Охрид, Македонија

– Тренинг за 64 слојна КТ  дијагностика  ( акцент на кардиоваскуларни прегледи), Кардиолошки Центар “CCN Cardiological Center North “Париз Франција

2007

Тренинг за 64 слојна КТ  дијагностика , Клинички Центар Белград и Институт за Кардиоваскуларни заболувања Дедиње, Сребија

2006
– Тренинг за МСКТ дијагностика и ПЕТ/КТ прегледи , Клиника  Хуманитас, Милано Италија

– Курс за ПЕТ/КТ прегледи во Онкологија , Европска асоцијација за Нуклеарна Медицина, Виена, Австрија

2001

Посета на Европска школа за ултразвук ,Темишвар, Романија

 

Дијагностика:

  • Нативни  RTG графии по системи
  • Интравенски урографии
  • МСКТ по системи
  • ЕХО на тироидеа и ехо на дојка
  1. Mitrev Z, Belostotski V, Veljanovska L, Hristov N. Images in cardio-thoracic surgery: DeBekay repair for type III thoracoabdominal aortic aneurysm. Eur J Cardiothorac Surg. 2009 May; 35 (5): 905th Epub 2009 Mar
  2. Mitrev Z, Veljanovska L, Hristov N. Images in cardiothoracic surgery. Aorto-bilateral-femoral-bilateral-popliteal bypass for Leriche syndrome with occlusion of both superficial femoral arteries.Ann Thorac Surg. 2009 Aug; 88 (2): 683
  3. Belostotsky V, Veljanovska L, Hristov N, Mitrev Z. Dual left anterior descending artery distribution. Interact Cardiovasc Thorac Surg. 2010 Apr; 10 (4): 648-9. Epub 2010 Jan 15
  4. Right coronary ostium agenesis – a case report , Zvonko Atanasov, L.Veljanovska, B.Bozinovska, I.MIlev, S.Idrizi, M.Klinceva, Z.Mitrev , Heart Surgery Forum Journal, September 2009, pp-108, Volume 12, Suppl.1

Англиски

Српски