Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Тимот на Жан Митрев

Назад до Доктори

Д-р Мимоза Толевска

Специјалист по радиодијагностика

Место на раѓање:

E-mail:

mimoza.tolevska@zmc.mk

1996

Дипломирала на Медицински факултет , Универзитет Св Кирил и Методиј – Скопје Р.Македонија

 

2008-2012

Специјализација по радиодијагностика на Радиолошки Институт во Универзитет Св Кирил и Методиј Скопје

1997-2000       Лекар по општа пракса во Куманово

Лекар по општа пракса во С.Липково Куманово

Лекар по општа пракса во Ново село-Скопје

Лекар по општа пракса во Сарај – Скопје

2001-2012          Матичен лекар по општа пракса во сопствена ординација -Скопје

2013                   Радиолог во ПЗУ Атанасовски -Скопје

2013-2017          Радиолог во ЗД Железничар – Скопје

2017-2019          Радиолог во ПЗУ Општа Болница ЕУРОИТАЛИА-  Скопје

2019-Сега          Радиолог во Оддел за Рентген дијагностика Клиника Жан Митрев

2014 Едукација КТ/МР дијагностика на цело тело, ултразвучна дијагностика на абдомен и дојки, биопсија на дојки – со престој  во Центар за радиологија во Клинички Центар Нови Сад  и Институт за Онкологија на Војводина во Сремска Каменица. Активно и пасивно учество на бројни семинари, конгреси во и надвор од Македонија.

04.2015-2017 Активно учество во националната програма за мамографски скрининг на дојки на РМ

2017 Семинар на професор Др. Ласло Табар

  • Лекарска комора на Македонија
  • Македонско лекарско друштво
  • Здружение на радиолози на РМ
  • Македонско здружение за радиологија на дојка -ДОЈКА