Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

389 2 3091500

Тимот на Жан Митрев

Назад до Доктори

Д-р Симона Деспотовска

Доктор на медицина

Место на раѓање:

E-mail:

simona.despotovska@zmc.mk

2001-2009

Основно училиште ,,Лазо Трповски‘‘ – Скопје

 

2009-2013

Средно медицинско училиште ,,Др. Панче Караѓозов‘‘ – Скопје

 

2013-2019

Универзитет ,,Св. Кирил и Методиј‘‘- Скопје Медицински факултет  – Општа медицина (Доктор по медицина)

 

2019

Положен државен испит и Лиценца за работа при Лекарска комора на Република Северна Македонија

2020 – во тек  

Доктор на медицина во Zan Mitrev Clinic

2019

Приправнички стаж при ЈЗУ Градска општа болница ,,8-ми Септември‘‘ – оддел хирургија и ургентен центар (Доктор по медицина)

2019

Учество на проект по повод одбележување на ,,Ден на ретки болести‘‘ организиран од страна на Одборот за медицинска едукација при Македонската Медицинска Студентска Асоцијација – Скопје

2019

Активно учество на Интернационалниот Конгрес на Медицински Науки за студенти и млади лекари, при Медицинскиот факултет во Софија, Бугарија;

Орална презентација на тема: ,,Primary cardiac hemangioendothelioma incidentally discovered during pregnancy: a case report ‘’

2019

Учество на ,,Работилница за подобрување на знаењата и вештините на здравствените работници за рано откривање и рана интервенција кај деца со попреченост‘‘, при Македонско Лекарско Друштво


2018

Учество на Првата Конференција за Приказ на Случаи за студенти, млади лекари и специјализанти, при Македонска Медицинска Студентска Асоцијација – Скопје

2018

Учество на проектот ,,Диференцијална дијагноза чекор по чекор и Клинички вештини‘‘ на тема: ‘‘Абдоминална болка’’ – УКИМ, Скопје

2018

Учество на проектот ,,Пренатална дијагностика и хируршки третман на вродени срцеви заболувања’’ – УКИМ, Скопје

2017

Летна школа по ургентна медицина, Охрид

  • Лекарска Комора на Република Северна Македонија

S.Despotovska, Lj.Georgievska-Ismail: Primary cardiac hemangioendothelioma incidentally discovered during pregnancy: a case report.

Англиски

Германски