Закажете преглед

Закажи преглед

Почитувани,

Користејќи ги дигиталните информациски и комуникациски технологии, Zan Mitrev Clinic обезбеди електронски пристап до здравствените услуги кога не е потребна или можна Ваша лична посета.

Воведуваме online консултација, советување со лекар специјалист од одредена област во траење од 10 минути која е овозможена преку видео комуникација.

За време на видео разговорот, лекарот може да ве советува за терапијата, да предлага стратегии за домашна нега или да препорача дополнителни медицински испитувања.

Закажете online консултација преку нашата интернет страница www.zmc.mk или на следниот линк zmc.tiktak.mk

Со почит,

Zan Mitrev Clinic

00389 2 3091 484

Тимот на Жан Митрев

Назад до Доктори

Проф. д-р Васил Илиев

Спец. по гинекологија и акушерство

Место на раѓање:

Скопје, Македонија

E-mail:

vasil.iliev@zmc.mk

1982
Медицински факултет Скопје
1983-1988
Специјализација гинекологија и акушерство, Клиника за гинекологија и акушерство, Медицински факултет, Скопје
1990-1991 University of Arkanssass, USA
1992-1993 University of Tennessee, USA
1994-1997 Central Unioversity; Teknon SA, Barcelona, Spain
1998 University of London (expert exchange),London, UK
2000
Universität Rostock /University of Rostock (expert exchange) Rostock & Berlin,  German
2012-2014  Sibenik, Croatia. (Consultant Obstetrician and Gynecologist)
1982-2010
Клиника за гинекологија и акушерство, медицински факултет, Скопје
2010-2011 Специјална болница по гинекологија и акушерство “Св. Лазар”, Скопје
2014 Поликлиника “Филип Втори”, Струмица
1985-1996 Асс. Проф на Медицинскиот Факултет “Св. Кирил и Методиј”, Скопје
2002-2007 Професор на Медицинскиот Факултет “Св. Кирил и Методиј”, Скопје
2007- во тек Професор со полно работно време на Медицинскиот Факултет “Св. Кирил и Методиј”, Скопје
2010 – во тек Професор на Средно медицинско училиште “Св. Климент”, Битола
1994 Нострификација на диплома специјалист акушер, Министерство за едукација и наука Мадрис, Шпанија
1997 Докторска дисертација, Доктор на медицински науки, Медицински факултет, Скопје
1998  DAAD-expert grant, медицински факултет Univerzitet Rostok, Германија
2005 Меѓународен проект “Vault prolapsed”, Медицински факултет Скопје и Медицински факултет Љубљана

Амбулантски прегледи и интервенции

– Гинеколошки

 • Гинеколошки преглед, ПАП тест, ултразвучен преглед (доплер, 3Д)
 • Урогинеколошки прегелед (спад на генитални органи, подмочување)
 • Колпоскопија, ХПВ типизација, биопсија на промени на гениталните органи
 • Киретажа на матката, отстранување на полипи
 • Отстранување на кондиломи на генитални органи
 • Лечење на Бартолинијева циста
 • Хистероскопија амбулантна
 • Хистеросалпингографија
 • Пункција на цисти на јајниците, пункција на фоликули, ембриотрансфер

– Акушерски

 •  Рана дијагностика на бременост, следење на бременост
 • Ултразвучни прегледи во бременост, 4Д ултразвук, скрининг прегледи во бременост
 • Прекин на бременост – абортус
 • Амниоцинтеза, хорионбиопсија

 

Оперативни интервенции

– Гинеколошки

 • Операции на матка: отстранување на миоми, отстранување на маткаабдоминално, вагинално, лапороскопски
 • Операции на грло на матка: конизација со нож или  со струја, пластика на грлото на матката
 • Операции на валвулата и вагината
 • Операции на јајници, отстранување на цисти, адхезии, отстранување на јајници
 • Оперции на јајцевди: пластика во третман на стерилитет и припема ин витро оплодување
 • Операции за подобрување на статиката на гениталните органи пи спад на истите
 • Операции за лекување на подмочување при напор (со и без трака)
 • Операции за лекување на сите типови на карцином на гениталните органи
 • Лапороскопски оперцаии
 • Оперцаии за лекување на ванматерична бременост
 • Хистероскопија: отстранување на преграда на матката, полипи и миоми во шуплината на матката

– Акушерски

 • Поставување на серклаж
 • Породување, породување во вода, безболно породување
 • Царски рез
 • Вакум екстрактор
 • Мануелна и инструментална ревизија на матката по породување
 • Здружение за гинекологија и акушерство на Р. Македонија
 • Здружение на лекари на Р. Македонија
 • Здружение за урогинекологија и реконструктивна пелвична хирургија на Р. Македонија – претседател
 • NESA The New European  Surgical Academy (Macedonian Country Representative)
 • MIPS – Медитеранско здружение за инконтиненција у пролапс
 1. Vasil Iliev, Irena Andonova
  Uterus – preserving vaginal surgery versus vaginal hysterectomy for correction of female pelvic organ prolapsed ; Prilozi MANU XXXV1 2014
 2. Vasil Iliev, Irena Andonova
  Minimally invasive surgery for stress urinary incontinency- MESH complications;
  Prilozi MANU XXXV2 2014
 3. Irena Andonova,Vasil Iliev, Nikica Zivkovic
  Periodontal disease and risk for preterm birth: a case control study
  Serbian journal of experimental and clinical research- mart 2015
 4. Irena Andonova,Vasil Iliev, Nikica Zivkovic, Edita Susic
  Can oral bacteria cause pregnancy complications ? : Prilozi Manu, in editing