Закажете преглед

Закажи преглед

00389 2 3091 484

Тимот на Жан Митрев

Back to Doctors

Д-р Виолета Николов

Специјалист гинеколог - акушер

Place of birth:

E-mail:

viоleta.nikolov@zmc.mk

2024

– Едукација за апликација на ПРП при сексуални дисфункции кај жени (Training on PLASMO gen PRP Monovap and GrowthCell CGF )

2017-2022

Специјализација по Гинекологија и акушерство -Медицински факултет “Св. Кирил и Методиј “, Скопје, Македонија

2004

Лиценциран доктор со положен државен испит

1997-2004

Медицински факултет “Св. Кирил и Методиј “, Скопје, Македонија

 

2023 – во тек

Специјалист по Гинекологија и акушерство во Клиничка болница “Жан Митрев“, Скопје, Македонија

2017-2022

Специјалист по Гинекологија и акушерство, Општа болница,Велес, Македонија

2005-2016

Доктор по општа медицина, медицински факултет, универзитет „Св.Кирил и Методиј“, Скопје, Македонија

Амбулантски прегледи и интервенции

– Гинеколошки

 • Гинеколошки преглед, ПАП тест, ултразвучен преглед (доплер, 3Д)
 • Урогинеколошки прегелед (подмочување, стрес инконтиненција)
 • апликација на ПРП при сексуални дисфункции кај жени
 • Колпоскопија, ХПВ типизација, биопсија на промени на гениталните органи
 • Киретажа на матката, отстранување на полипи
 • Отстранување на кондиломи на генитални органи
 • Лечење на Бартолинијева циста
 • Хистеросалпингографија

– Акушерски

 •  Рана дијагностика на бременост, следење на бременост
 • Ултразвучни прегледи во бременост, 4Д ултразвук,
 • Прекин на бременост – абортус

 

Оперативни интервенции

– Гинеколошки

 • Операции на матка: отстранување на миоми, отстранување на матка абдоминално
 • Операции на вулвата и вагината
 • Естетски минимално инвазивни процедури на вулва и вагина,
 • Операции на јајници, отстранување на цисти, адхезии, отстранување на јајници
 • Лапороскопски операции
 • Операција за лекување на ванматерична бременост

– Акушерски

 • Породување, безболно породување
 • Царски рез
 • Вакум екстрактор
 • Мануелна и инструментална ревизија на матката по породување

– Македонска асоцијација на гинеколози и обстетричари

– Лекарска комора на Македонија

Англиски
Српски