Тимот на Жан Митрев

Благица Манчева

Педијатар

blagica.manceva@zmc.mk

2013

Промовирана  во  Примариус

1996

Специјализација по Педијатрија- Медицински факултет-Скопје

1986-1987

Обавен задолжителен лекарски стаж

1986

Дипломирана – Медицински факултет – Универзитет „Св.Кирил и Методиј“ –Скопје

2017 – во тек

Специјалист по педијатрија во Клиничката болница “Жан Митрев“

2010

Назначена за Началник на  оддел за повторливи визинг бронхити

2002

Назначена за Шеф на Отсек за рецидивни бронхити – Оддел за хронични белодробни заболувања кај мали деца

1989

Доктор педјатар во Институтот за белодробни заболувања кај децата-Козле, Скопје

1986-1989

Вработена  како доктор во Здравствен дом Св. Николе

2013

Престој во Италија-Рим во Бамбино Гесу  болница за едукација – Кардиореспираторна –полисомнографија кај деца со ОСАСу

2011

EAACI – Школа, Allergy and Inunotherapy from tolerance to early Intervention, Финска

2006

EAACI – Школа за астма, Цавтат- Хрватска

2002

EAACI –Highights on Alergic Rhinitis and its impact on Asthma, Софија, Бугарија

1999

EAACI – Школа ,Practal issues in the menagment on bronchial athma, Анталија – Турција

Европското Респираторно Здружение

Европската асоцијација за алергија и астма

Здружението на педијатрите на Република Македонија

Македонско Респираторно Здружение

Сојуз на лекари на Република Македонија

Лекарската Комора на Република Македонија

Англиски
Српски

Останати доктори од овој оддел

Станислава Анѓелеска

Д-р Станислава Анѓелеска

Специјалист по педијатрија

stanislava.angjeleska@zmc.mk

Види го профилот
Катерина Василева Димовска

Д-р Катерина Василева Димовска

Спец. по педијатрија

katerina.dimovska@zmc.mk

Види го профилот
Иван Милев

Д-р Иван Милев

Спец. по педијатрија
Супспец. по кардиологија

ivan.milev@zmc.mk

Види го профилот