Тимот на Жан Митрев

Горан Јовиќ

Хирург уролог

goran.jovic@zmc.mk

2001

Специјалистички испит

1995-2000

Специјализација – Урологија

1991

Државен испи

1976-1980

Средно образование, Гимназија Кочо Рацин, Велес

1981-1988

Медицински факултет на Универзитетот Св. Кирил и Методиј, Скопје

 

 

 

 

2013- денес

Хирург уролог во Клиничката болница Жан Митрев – Скопје

2013 – 2017

Заменик Градоначалник на град Велес

1995 – 2013

Хирург уролог при Медицински Центар, Велес

1991 – 1995

Работно искуство во единица за Брза помош

1989 – 1991

Работно искуство како доктор на медицина во амбулантите во село Јаболчиште и село Извор, Велес

2023

Едукација за ласерска литотрипсија на калкулуси – Истамбул – Турција

2012

Европски конгрес на Уролози Уретерореноскопија и литотрипсија Париз

2010

Уролошки конгрес во Барцелона- Роботика во урологија

2004 

Обука за примена на лапараскопски техники во Ендоскопскиот Центар при Општата болница во Словенградец, Словениа

2002-2010

Едукација кај проф. д-р Сава Перовиќ – Белград, Србија

Рутински операции

 • Детска Урологија
 1. Criptorchismus – orchidopexio
 2. Hernia inguinalis – hernioplastica
 3. Funiculocoella et hydrocoella
 4. Hypospadio
 5. Phimosis
 • Урологија кај возрасни
 1. Бубрег, уретер, мочен меур, простата, скротум, пенис
 • Урогинекологија
 1. Stress incontinentio urinae – implantation Uretex
 2. Cystocoella – Implantatio Pelvicol
 3. Fistula vesicovaginalis
 4. Fistula ureterovaginalis

Здружение на уролози на Република Северна Македонија

Македонско лекарско друштво

Германски

Англиски

Останати доктори од овој оддел

Горан Балевски

Д-р Горан Балевски

Специјалист по урологија

Види го профилот
Виктор Грујевски

Д-р Виктор Грујевски

Специјализант по урологија

viktor.grujevski@zmc.mk

Види го профилот