Тимот на Жан Митрев

Оливера Жиковска

Спец. по медицинска биохемија

olivera.zhikovska@zmc.mk

2007 – 2010

Специјализација по медицинска биохемија, Универзитет,, Св.Кирил и Методиј ’’, Скопје, Р. Северна Македонија

1995 – 2003

Медицински факултет, Универзитет ,, Св.Кирил и Методиј’’, Скопје, Р. Северна Македонија

1991 – 1994

Средно образование, МУЦ,,Др.Панче Караѓозов’’, Скопје , Р.Северна Македонија отсек- фармацевтски техничар

 

2019 – во тек

Специјалист по медицинска биохемија во Клиничка болница „Жан Митрев“ Скопје, Македонија

2017- 2019 

Општа  болница „Еуроиталиа“, Скопје, Р. Македонија

2016 – 2017

ПЗУ „Амедела“ Дијагностичко специјалистичка лабораторија Скопје, Р. Македонија

2014 – 2016

ПЗУ „ЛАОР“ Дијагностичко специјалистичка лабораторија, Тетово, Р. Македонија

2004 – 2014

ЈЗУ „Здравствен дом“, Крива Паланка, Р. Македонија

Член на Македонска лекарска комора

Член на Македонско лекарско друштво

Член на  Здружение на доктори специјалисти по медицинска биохемија  на Р. Македонија

Член на EFLM – European federation of clinical chemistry and laboratory medicine.

Српски

Англиски

Бугарски

Останати доктори од овој оддел

Александра Црвенпанова

Александра Црвенпанова

Биохемичар

aleksandra.crvenpanova@zmc.mk

Види го профилот