Ekipi i Zan Mitrevit

Aleksandra Petroski

Këshilltar i familjes dhe sistemit dhe praktikant i psikoterapisë

aleksandra.nutkova@zmc.mk

2022

Këshilltar i Certifikuar për Sistemin dhe Familjen

2020-2022

Edukimi në Psikoterapi FAMILJARE dhe SISTEMIKE në përputhje me standardet e EAP (European Association for Psychotherapy) dhe EFTA-TIC (Oda e Instituteve të Trajnimit të Shoqatës Evropiane për Terapinë Familjare).

2018

Psikologe e licencuar nga Oda e psikologëve në Maqedoni, Shkup

2017

Trajnim për PSIKODIAGNOSTIKË (teori dhe zbatim praktik i testeve dhe detyrave psikologjike)

2010-2014

Psikologe e diplomuar në Universitetin “Shën. Kiril dhe Metodij ”, Fakulteti Filozofik, Instituti i psikologjisë, Shkup

2018 – sot

Psikologe në departamentin e psikologjisë dhe psikoterapisë në Zan Mitrev Clinic, Shkup

2015-2016

Psikologe në komisionin për dhënien e vërtetimeve mjekësore për dhënien e testit të patentës në Shtëpinë e shëndetit, Negotinë.

2012-2016

Vullnetare në Klubin e Rinisë OOCK,  Kryqi i Kuq, Negotinë.

2014 

Praktikante dhe vullnetare në Spitalin Special për sëmundje kirurgjikale FILIPI I DYTË në Shkup në departamentin e psikologjisë dhe psikoterapisë.

2013 

Praktikante në Shkollën e Mesme  “Shën Kiril dhe Metodij” – Negotinë

2012 

Praktikante në Qendrën ndër-komunale për PUNË SOCIALE – Negotinë

2011 

Praktikante në D.S.U për rehabilitim dhe arsim Shën. Naum Ohridski në Shkup

2024

Certifikatë arsimimi për PSIKODIAGNOSTIKA, Instituti ALTERNATIVA, Shkup.

2021

Certifikata: “Metodat dhe teknikat praktike për disleksinë sipas modelit britanik” – Shoqata e Disleksisë Ajnshtajn, Shkup.

Certifikata: Autizmi – “Zgjidhja e enigmës së quajtur Autizëm” – Qendra për Shëndet Psikofizik Gaspar, Shkup.

Certifikata: “Trajtime psikologjike të dhimbjes” – Universiteti Sllav Ndërkombëtar (platformë për mbështetje psikologjike).

Certifikata: “Rezistenca si një mënyrë për të luftuar stresin dhe pasojat që ai lë në shëndetin mendor dhe cilësinë e jetës” – Universiteti Ndërkombëtar Sllav (platformë për mbështetje psikologjike).

Certifikata: “Llojet e Demencës dhe karakteristikat e tyre, qasjet ndaj ndërveprimit me njerëzit që kanë Demencë: Jo çdo çmenduri është sëmundje e Alzheimerit – Instituti për sëmundjen dhe neuroshkencën e Alzheimerit, Shkup”.

Certifikata: Workshop – “Zgjedhja e një partneri përmes prizmit të psikologjisë familjare” – International Slavic University.

Certifikata: “Terapia racionale emocionale dhe njohëse e sjelljes (RE dhe CBT) për gjendje ankthi dhe depresive te fëmijët dhe adoleshentët” – Shoqata e Disleksisë Ajnshtajn, Shkup.

Certifikata: për pjesëmarrje në projektin – “Frika, Çrregullimet e Ankthit, Parandalimi i Hipokondrisë dhe Trajtimet në periudhën 2020/2021 në pandeminë Covid” – Shoqata e Studentëve të Mjekësisë të Maqedonisë.

2021 – 2022

“Metoda e Hudolin si një mënyrë moderne e trajtimit të alkoolizmit” – Universiteti Sllav Ndërkombëtar (platformë për mbështetje psikologjike).

“Dhuna seksuale: Interneti si mjet dhe si kontekst” – Sektori, organizimi i eventeve, PSYCHESCO.
“Përballimi i stresit në sferën private dhe profesionale në një periudhë pasigurie, në pandeminë Covid” – Universiteti Ndërkombëtar Sllav (platformë për mbështetje psikologjike).
“Stresi dhe elasticiteti tek fëmijët” – Shoqata e Disleksisë Ajnshtajn, Shkup.
“Seksualiteti dhe mediat sociale” – Fakulteti Filozofik, PSYCHESCO.
“Si të bëhet një shkollë gjithëpërfshirëse për nxënësit me çrregullime të spektrit autik” – Shoqata e Disleksisë Ajnshtajn, Shkup.
“Zhvillimi i inteligjencës emocionale në fëmijëri dhe adoleshencë” – Shoqata e Disleksisë Ajnshtajn, Shkup.
“Balanci emocional duke përdorur modelin ABC” – Universiteti Sllav Ndërkombëtar (platformë për mbështetje psikologjike).
“E qeshura si terapi” – Universiteti Ndërkombëtar Sllav (platformë për mbështetje psikologjike).
“Sfidat në edukimin dhe prindërimin e fëmijës së talentuar” – Universiteti Ndërkombëtar Sllav (platformë për mbështetje psikologjike).
“Komunikimi si një nga aftësitë kryesore të lidershipit” – Universiteti Ndërkombëtar Sllav (platformë për mbështetje psikologjike).

2018

– Pjesëmarrje në seminarin eksperimental për praktikuesit – Mishërimi i pranisë,  organizuar nga Gestalt, Shkup

-Seminar  “Menaxhimi i konflikteve”

-Seminar mbi  “Komunikimin e suksesshëm në biznes” – Qendra edukative, Shkup

2015

-Seminar “Inteligjenca emocionale – Shoqata e Studentëve të Psikologjisë

– Pjesëmarrje në seminarin për RORSHAH -teknika projektive psikodiagnostike në shoqatën për arsim dhe zhvillim PSIKOINTEGRA Shkup.

2014

Pjesëmarrje në konferencën ndërkombëtare tre-ditore të studentëve të Psikologjisë

2012

Pjesëmarrje në projektin e USAID – Toleranca ndëretnike e arsimit në Maqedoni.

2018 – Anëtare në Odën e Psikologëve në Maqedoni

2012-2016 – Anëtare në Klubin e Rinisë  OOCK, Kryqi i Kuq, Negotinë.

 

Anglisht

Serbisht

Frengjisht

Gjermanisht

Shqip

Mjekë të tjerë nga ky departament

Marija Axhioska – Dunimalloski

Marija Axhioska – Dunimalloski

Psikolog - psikoterapeut

marija.adzioska@zmc.mk

Shihni profilin
Kristina Egumenovska

Doc. Dr. Kristina Egumenovska

Psikolog - psikoterapeut

kristina.egumenovska@zmc.mk

Shihni profilin