Caktoni kontroll

Schedule a review

00389 2 3091 484

10.10.2023

10 tetor – Dita Botërore e Shëndetit Mendor

Dita Botërore e Shëndetit Mendor festohet çdo 10 tetor dhe tema e këtij viti është “Shëndeti Mendor është një e drejtë universale e njeriut”.
Shëndeti i mirë mendor është thelbësor për shëndetin dhe mirëqenien tonë të përgjithshme.

Sipas të dhënave të OBSH-së, një në tetë persona në nivel global ka dëmtim të shëndet mendor, gjë që ndikon në shëndetin fizik dhe mirëqenien e përgjithshme.
Shëndeti mendor është një e drejtë themelore e njeriut për të gjithë njerëzit dhe si e tillë garanton të drejtën për standardet më të larta në trajtimin e gjendjes së shëndetit mendor. Kjo përfshin të drejtën për t’u mbrojtur nga rreziqet e shëndetit mendor, të drejtën për akses/qasje dhe cilësi më të lartë.